Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi

Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi -Konut sahipleri evlerine taşınmaya başladı -Toplam 2 bin 729 dairenin bulunduğu Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesinde yaklaşık 800 kişi sözleşmesini imzaladı


BURSA (A.A) - Bursanın merkez Osmangazi ilçesindeki Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesinden faydalanan mülk sahipleri, evlerine taşınmaya başladı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinin, merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Tayakadın, Kiremitçi, Doğanbey ve Kırcaali mahallelerini 5 yıl önceki atıl görünümden kurtaran Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesinde sona gelindi.
     Büyükşehir Belediyesine göre, yaklaşık 5 yıl öncesine kadar itfaiye ve ambulansın giremediği dar sokakları, sosyal donatı alanlarından yoksun çarpık kentleşmesiyle kent merkezinde bir çöküntü bölgesi olarak kalan Tayakadın, Kiremitçi, Doğanbey ve Kırcaali mahallelerini, kentin en prestijli bölgesi haline getiren Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle toplam 280 bin metrekare alanda hayata geçirildi.
     Doğanbey, bölgede yaşanan dönüşümün son aşamaya gelmesiyle yeni sakinlerini de ağırlamaya başladı. Toplam 2 bin 729 dairenin bulunduğu Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesinde yaklaşık 800 kişi sözleşmesini imzaladı.
     Sözleşmesini imzalayan vatandaşların yaklaşık yarısı da evlerine taşınarak, Doğanbeyde ikamet etmeye başladı.
     Eski mahallelerinde yapılan yeni konutlarda yaşamaya başlayan vatandaşlardan 73 yaşındaki Habibe Aygenç, yaklaşık 2 aydır yaşadığı evinden çok memnun olduğunu söyledi.
     Annesinden kalan evin yerinde yapılan yeni konutlarda ferah bir ortamda yaşadıklarını anlatan Aygenç, Annemin evi çok eskiydi, döküntü haldeydi. Buranın bu kadar değişeceğini ve yeni yapılan evlerin bu kadar güzel olacağını beklemiyordum. Burayı çok beğendim dedi.
     Doğanbeyin sakinlerinden Nimet-Burhan İldeş çifti de yeni dairelerinden çok memnun olduklarını belirtti. Burhan İldeş, doğma büyüme Kırcaali Mahallesinde yaşadığını anlatarak, Ben burada büyüdüm, mahallenin eski halini hatırlıyorum. Bugünle o zamanlar arasında çok fark var. Evler çok güzel. Biz 10. kattayız. Evimiz Kiremitçi Camiinin yanında olsun istemiştik, burada oldu. Çok memnunuz diye konuştu.
     Mehmet Ilgın ise bölgenin eski halini hatırladıklarını dile getirerek, Evimize yeni taşındık, yaklaşık 1 aydır buradayız. Eşyalarımızın tamamı gelmedi hatta. Doğanbey, Bursanın yeni yaşam alanı oldu. Çok mutluyuz. Biz 19. kattayız, Bursa manzarası çok güzel ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER