Doktor Sevimin profesörlüğe uzanan azim dolu

Doktor Sevimin profesörlüğe uzanan azim dolu yaşamı -Babası hukuk fakültesinde bilirken gizlice kaydını tıp fakültesine yaptıran, 12 Eylül darbesinde işten atılan Sevim Karaaslan, kararlılığı ve azmiyle mesleğinde akademik kariyer


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Babası hukuk fakültesinde bilirken gizlice kaydını tıp fakültesine yaptıran, 12 Eylül darbesinde işten atılan Prof. Dr. Sevim Karaaslan, kararlılığı ve azmiyle zirveye ulaştığı kariyerinde emekliliğe hazırlanıyor.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanlığını kasım ayında yaş haddinden emekli olacağı için bırakmaya hazırlanan Karaaslan, okul yıllarını ve akademik kariyer yaptığı dönemleri AA muhabiriyle paylaştı.
     Yaşamında ders alınacak bir çok unsurun yer aldığını belirten Karaaslan, ailesinin tek çocuğu olduğunu söyledi.
     Liseyi bitirdikten hemen sonra girdiği üniversite sınavında başarılı olduğunu ifade eden Karaaslan, babasının isteği olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine ilk tercihiyle yerleştiğini bildirdi.
    
     -Tıp fakültesinde okuduğunu aylarca babasından sakladı-
    
     Karaaslan, kitapları aldığında hukuk fakültesini okumak istemediğini anladığını dile getirerek, "Babamdan korktuğum için aileme söylemeden ek kontenjanla kaydımı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine yaptırdım. Yarı yıl tatilinde eve gittiğimde kitaplarımı gören anneme durumu açıklamak zorunda kaldım" dedi.
     Aile dostlarının yardımıyla durumu ancak 7 ay sonra babasına açıklayabildiklerini anlatan Karaaslan, şunları kaydetti:
     "Bölümümden başarıyla mezun olduktan sonra, üniversitede çocuk uzmanı olarak çalışmaya başladım. 12 Eylül 1980 darbesine yakın zamanlarda üniversitedeki olaylar nedeniyle hastalara pencereden içeriye girerek müdahale edebiliyorduk. Darbe olduğunda da gerekçe gösterilmeden atıldım. Hiçbir siyasi olaya karışmadığım halde atılmam zoruma gitmişti. Diyarbakır Dicle Üniversitesinde yardımcı doçent olarak işe başladım. Bir süre sonra da Konyada bağlı bulunduğum üniversitede görev aldım. Çocuk kardiyoloji yan dal ihtisası aldım. Zaman zaman karşılaştığım haksızlıklara rağmen mesleğimde yükselmek istiyordum. Şimdi bilim dalı başkanıyım. Severek yaptığım mesleğimde emekliliğe hazırlanıyorum."
    
     -Onu en çok üzen çocukların ölmesi-
    
     Çocukları çok sevdiği için meslek tercihini bu yönde kullandığını vurgulayan Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Hastalarımın ölmesi beni çok üzüyor. Henüz çok küçük olmalarına rağmen uygun kalp bulunamadığından elimizden kayıp gidiyorlar. Hayatta hem kendi yaşantımdan hem de gördüklerimden yola çıkarak, karamsarlığa kapılınmaması gerektiğini düşünüyorum. Hayatta hangi zorlukla karşılaşılırsa karşılaşılsın, insan asla ümitsizliğe kapılmamalı. Her yeni günün yeni umutlar getireceği bilinmelidir."
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Doktor Sevimin profesörlüğe uzanan azim dolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER