Donan Çıldır Gölünde tek nefesle 131

Donan Çıldır Gölünde tek nefesle 131 metre yüzecek -Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Ardahanda yüzeyi but tutan Çıldır Gölünde tek nefesle 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacak -Dünya rekortmeni Ulusoy:


ARDAHAN (A.A) - Günay Nuh - Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Ardahanda yüzeyi but tutan Çıldır Gölünde 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacak.
     Dalış yapacağı Ardahana gelen Ulusoy, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölünün üzerine çıkarak, bir süre gezindi. Rekor denemesi yapacağı göldeki buzun kalınlığını da inceleyen Ulusoya babası Mustafa Teoman Ulusoy da eşlik etti.
     Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Şubat Pazar günü 131 metre yatay dalış rekor denemesini gerçekleştirmek amacıyla Çıldır Gölünün üzerine çıktığını belirterek, ilk kez böyle bir ortam yaşadığını, çok heyecanlı olduğunu söyledi.
     Ardahanlı olmamalarına rağmen doktor dedesi Hasan Ulusoyun yıllar önce bu kentte bulunduğunu, bir dönemde belediye başkanlığı yaptığını anlatan Ulusoy, şöyle devam etti:
     Dedem doktor Hasan Ulusoy, 14 yıl burada sağlık hizmeti yaptı. Ayrıca 1968 yılında 8 ay belediye başkanlığı görevinde de bulundu. Bu nedenle burası benim için çok çok önemli. Babam da lise yıllarına kadar burada yaşadı. Çıldır Gölünde 131 metre yatay dalış rekor denemesi kadar dedem ve babamın bu memlekette yaşaması da beni heyecanlandırıyor. Burada olabilecek bir dünya rekoru benim kariyerim açısından, Ardahanın tanıtımı, dedemin yaşadığı memleketin tanıtımı için bence çok iyi sonuçlar verecektir.
    
     -İlk defa bir gölün üzerinde yürüyorum-
    
     Çıldır Gölünü ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ulusoy, şunları kaydetti:
     İlk defa bir gölün üzerinde yürüyorum. Bu beni çok çok heyecanlandırdı. Bizim tek nefes diye bir belgeselimiz var. O belgeselin amacı uluslararası sularda keşif. Kendi ülkemizin aslında keşfedilecek çok güzel yerleri, gösterilecek çok güzel yerleri var. Umarım bundan sonra projelerimiz bunlar üzerine yoğunlaşır.
     Yüzeyi tamamen buzla kaplı Çıldır Gölünden çok etkilendiğini anlatan Ulusoy, Ardahandaki havanın gündüz yaklaşık sıfırın altında 15 derece olduğunu, ancak üşümenin söz konusu olmadığını söyledi.
     Ulusoy, dalışta hava durumunun çok büyük bir avantaj olacağını belirterek, Gram üşüme yok. O çok büyük avantaj. Hep rüyalarıma giriyordu. Sudan çıktıktan sonra ne yapmam, nasıl korunmam lazım diye düşünüyordum. Ama şu anki durum normal. Sanki Çanakkale Denizine giriyormuşum gibi. Burada gireceğim çıkacağım. Handikap belki su da görüntünün olmaması olabilir. Ancak beyaz kılavuz ipini gördüğüm sürece herhangi bir problem çekeceğimi zannetmiyorum dedi.
     Ulusoy, 24 Şubata kadar gölde rahat bir antrenman yapacağına inandığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Donan Çıldır Gölünde tek nefesle 131 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER