DPÜSEMin meslek edindirme kurslarına ilgi

DPÜSEMin meslek edindirme kurslarına ilgi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün düzenlediği meslek edindirme kursları, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesinde, satış görevlisi, yönetici asistanlığı, bilgisayarlı muhasebe, hasta ve yaşlı bakımı kursları başlatıldı.
     Toplam 8 hafta süren satış görevlisi kursuna katılan öğrenciler, kursun kendileri için çok yararlı geçtiğini, üniversite içinde üniversite hayatı yaşayarak konunun uzmanlarından dersler aldıklarını, öğrendiklerinin hayatlarına değer kattığını, iş ve meslek hayatına bakış açılarının değiştiğini bildirdi.
     Kursiyer öğrencilerden Abdulkadir Sevim, başta kursun yararlı olacağını düşünmediğini belirterek, Zaman geçtikçe sınıfımın ve kurs hocalarımın kursa olan istek ve ilgisi, bu ön yargımı yıktı. Derslerimiz sadece mesleki değil, hayat görüşümü değiştirmeme yardımcı oldu. Bu değişikliğimi sağlayan öncelikle kurs hocalarıma ve sınıf arkadaşlarıma teşekkür ederim ifadelerini kullandı.
     Pervil Çekmez de şunları kaydetti:
     Satış görevlisi kursuna başladığımda bilgilerin bu kadar fazla değildi. İŞKUR sayesinde bu kursa katılımda bulundum. Katıldığım kursta her bir dersin satış görevlisine çok katkıda bulunabilecek yararlar sağladığını gördüm. Kurslar sadece iş hayatı değil, aile hayatında da olgunluk ve katkı sağladı. İŞKUR ve DPÜSEM işbirliğiyle gerçekleşen kursta bize ders veren bütün öğretmenlerime teşekkürü bir borç sayıyor, hepsine teşekkür ediyorum.
     Esra Kaptan ise satış görevlisi kursunda gerek mesleki bakımdan gerekse hayatı boyunca bilmesi gereken her konuyu en ince ayrıntısına kadar öğrendiğini belirtti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜSEMin meslek edindirme kurslarına ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER