DÜde mezuniyet töreni

DÜde mezuniyet töreni -2 bin 4 öğrenci, diplomalarını aldı


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesinden (DÜ) mezun olan 2 bin 4 öğrenci, diplomalarını aldı.
     Üniversitenin futbol sahasında düzenlenen törende konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, öğrencilerin heyecanını paylaşmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.
     Şahin, öğrencilerin büyük fedakarlıklarla uzun süren eğitim sürecinin ardından millete hizmete aday olduklarını belirterek, Bugüne kadar öğretmenleriniz, aileniz ve bu topraklar hep size fedakarlıklar yaptı. Artık fedakarlık yapma ve aldığınız hizmetin karşılığı bu ülke insanına ve ailenize verme sırası size geldi. Bundan sonra yükselen, gelişen Türkiyenin yükü sizlerin omzunda olacak. Sizler bizlerden bu ülkeyi çok daha iyi noktalara taşıyacaksınız. Bundan dolayı size güveniyor ve sizden eminiz. Bu kutlu yürüyüşünüzde başarılar diliyorum. Sizleri yetiştiren ailelerinize ve hocalarınıza şükranlarımı arz ediyorum. Düzce şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da ev sahipliği yapmaya hazırdır diye konuştu.
     DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise 2011-2012 akademik yılı sonunda mezun olan öğrencilerle birlikte olmanın mutluluğunu ve onurunu duyduğunu ifade ederek, Pek çok sınavı, projeyi, dersi başarıyla tamamlayıp bugün itibarıyla hayata atılan mezunları ve onları yetiştirmek, üniversite öğrenimini görmelerini sağlamak için pek çok fedakarlığa katlanmış olan ailelerini ve özveriyle çalışan idari personeli yürükten kutluyorum dedi.
     Öğrencilerin üniversitede edindiği bilgilerin mesleki ve kişisel hayatlarını kolaylaştıracağına dikkati çeken Şerifoğlu, şöyle konuştu:
     Eminim ki öğrendiğiniz bilgiler yeniliklerin son derece büyük bir hızla geliştiği çağımızda kısa süre sonra hızla eskiyecek. O nedenle burada bilgiyi ezberlemeyi değil, fayda yaratacak şekilde kullanmayı, ekip halinde çalışmayı, birlikte üretmenin heyecan ve coşkusunu öğrendiğinizi umut ediyorum. Ön yargılarınızın esiri olmadan, her görüş ve inançtan insanla birlikte çalışmayı ve yaşamayı başaran, bütün canlılara saygı duyan, açık fikirli ve geniş yürekli dünya vatandaşları olmanızı tüm kalbimle diliyorum. Hayalleriniz ve idealleriniz olsun, onları gerçekleştirmek için inançla çalışın. Yenilikleri takip edin, girişimci olun.
     Prof. Dr. Şerifoğlu, mezunların iş yaşamında da da başarılı olacağına inandığını dile getirerek, başarı diledi.
     Törenin sonunda Vali Şahin, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Aslan ve Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Rektör Şerifoğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Ferruh Arslan ile rektör yardımcıları dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verdi.
     Tören, halk oyunu gösterisi ve mezunların keplerini fırlatmalarıyla sona erdi.
    
     Muhabir :İbrahim Tezel / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber DÜde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER