Dünya Sulak Alanlar Günü

Dünya Sulak Alanlar Günü -Afyonkarahisarda, Türkiyenin çeşitli sulak alanlarında çekilen fotoğraflar sergilendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, Dünya Sulak Alanlar Günü etkinlikleri kapsamında Türkiyenin çeşitli sulak alanlarının fotoğrafları sergilendi.
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Kemalettin Çonkar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar 5. Bölge Müdür Vekili Mine Durmuş ile diğer davetlilerin katılımıyla açılan sergide, Türkiyedeki çeşitli sulak alanlardan çekilen doğa ve hayvan fotoğraflarına yer verildi.
     Durmuş, serginin açılmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sulak alanların her anlamda önemli olduğunu ve bunların korunması için pek çok çalışma yürütüldüğünü bildirdi.
     Sulak alanların kaybedilmesi halinde kuraklığın kaçınılmaz olacağı uyarısında bulunan Durmuş, şöyle konuştu:
     Sulak alanların korunması yönünde ülkemizde son derece başarılı çalışmalara imza atılmıştır. Bunlardan biri, Sulak Alan Komisyonu kurulmasıdır. İllerde de Yerel Sulak Alan Komisyonları oluşturulmuş, göllerdeki mevcut sorunların çözümü konusunda acil eylem planları, akılcı kullanımı sağlayan yönetim planları hazırlanmış ve tamamlanmıştır. Bölge Müdürlüğümüz tarafından da birtakım çalışmalar yapılmaktadır. Eber ve Akşehir gölleri, önemli kuş ve bitki alanı olmasının yanı sıra uluslararası sulak alanlarımızdandır. Buralarla ilgili yönetim planlarımız bitirildi ve koruma için çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor.
     Etkinlikler çerçevesinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğünün desteğiyle bazı AKÜ öğretim görevlilerinin sunumlar yaptığı Suyu Hor Gören Geleceği Zor Görür konulu panel gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Dünya Sulak Alanlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER