Dünyada Türkçe Çalıştayı

Dünyada Türkçe Çalıştayı -Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: -"Ülkemiz gümbür gümbür baharı yaşıyor. Terörün sona erdirilmesi ile Türkiye dünyada lider ülke olma hedefine ulaşacak"


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, çözüm süreciyle birlikte Türkiyenin baharı "gümbür gümbür" yaşadığını söyleyerek, "Terörün sona erdirilmesi ile Türkiye dünyada lider ülke olma hedefine ulaşacak" dedi.
     Prof. Dr. Çelik, Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen Dünyada Türkçe Çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. Çözüm sürecinin başarıya ulaşacağını, kardeşliğin, hukukun inşa edileceğini belirten Prof. Dr. Çelik, üniversitelerin bu sürecine katkısının önemli olduğunu vurguladı.
     Rektör Prof. Dr. Çelik, şöyle konuştu:
     "Üniversiteler kardeş kavgasını sonlandırmak için uzun yıllar hiç bir tez ortaya koymadı, barış için bu güne kadar sıfır düzeyde bilimsel katkı üretti. Artık durum değişmeli. Milli birlik ve kardeşlik projesi ile başlatılan sürecin başarıya ulaşabilmesi için üniversitelere büyük görevler düşüyor. Üniversiteler olarak süreçte üzerimize düşeni yapmalıyız. Kardeş kavgasını çözmek adına katkı sağlamayan üniversiteler, maalesef kardeş kavgalarının birer oyuncağı oldular. 1980 ve sonrası yaşananları hepimiz biliyoruz. Sadece askeri ve güvenlik raporları ortaya konulmuş. Bunu bir öz eleştiri olarak görüyoruz. Üniversitelerin güvenlik eksenli bakış açısı dışında sosyolojik açıdan da sorunların çözümüne katkı yapması ve tezler ortaya koyması gerekiyordu. Sonuç olarak terör nedeniyle 400 milyar dolar maddi kaybımız telafi edilemeyecek manevi kayıplarımız var."
    
     "Ülkemiz gümbür gümbür baharı yaşıyor"
    
     Türkiyenin sosyal açıdan da baharı "gümbür gümbür" yaşadığı ifadesini kullanan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, çözüm sürecinin iyi yolda devam ettiğini belirtti.
     Terörün sona ermesiyle Türkiyenin "dünyada lider ülke olma" hedefine ulaşacağını bildiren Sait Çelik, "Türkiyenin bölgesinde ve dünyada lider bir ülke olması için kardeşliğin yanı sıra ortak kültür ve dilin de önemi ortaya çıkıyor. Çünkü dil olmadan kültür ve medeniyetin olması mümkün değil. Biz de üniversite olarak Türkçenin tanıtılması için bu etkinliği düzenledik. Ülkemizin 15 yıl önce Avrasya hayali vardı, şimdi ise dünyada Türkiyeyi ve Türkçeyi temsil etme, tanıtma ideali var" dedi.
     Çalıştayda Türk Edebiyatının ve Türkçenin dünyadaki yeri ve önemi üzerine oturum gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Dünyada Türkçe Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER