Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Düzcede Girişimcilik ve Kariyer Günleri


DÜZCE (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Düzce İl Kadın girişimciler tarafından Girişimcilik ve Kariyer Günlerinin altıncısı düzenlendi.
     TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleşen, Liselerde Girişimcilik ve Kariyer Günleri projesinin altıncısı Ticaret Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.
     Programda konuşan TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu programlardaki amaçlarının, başarılı iş insanlarını öğrencilerle bir araya getirmek olduğunu söyledi.
     Gazeteciliğin önemini anlatan Asu Beşer Karpuz, öğrencilere gazeteciliğin çeşitli avantajlarından bahsetti. Beşer, Medya, kamuoyu oluşturma işlevi ile toplumsal ve sosyal gelişmelerde de etkin rol oynar. Basın, Yasama, Yürütme ve Yargıdan sonra dördüncü kuvvettir. Gazetecinin asıl görevi bilgilendirme olduğu için gazeteci, tarafsız, bilgili, araştırmacı ve dürüst olmalı, saygın kalmalıdır diye konuştu.
     Özel bir işletme sahibi olan Melek ve Mustafa Çağatay ise tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
     Panel sonunda öğrenciler soruları yanıtlandı.
    
     -Gençler Badminton müsabakaları-
    
     Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları Federasyonunun ortaklaşa düzenlendiği Badminton müsabakalarında genç erkeklerde Gümüşova Lisesi, genç kızlarda ise Gümüşova İMKB Lisesi birinci oldu.
     Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalarda 7 kız ve 7 erkek takımının katıldığı Gençler Badminton İl Birinciliği turnuvasında toplamda 98 sporcu yarıştı.
     Gençler Badminton Müsabakalarında Erkeklerde Gümüşova Lisesi birinci olurken, Gümüşova İMKB Lisesi ikinci, Düzce Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
     Kızlarda ise Gümüşova İMKB Lisesi birinci, Gümüşova Lisesi ikinci ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
     İlk 3e giren takımlar Düzceyi Boluda yapılacak bölge müsabakalarında temsil edecek.
    
     -Çiftçiler eğitiliyor-
    
     Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçi eğitim programlarını sürdürüyor.
     Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ve akşamları gerçekleştirilen çiftçi eğitim toplantılarında, Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele, Mera çalışmaları, Bitkisel üretim desteklemeleri ve organik tarım konularında bilgilendirmeler yapılıyor.
     Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Şubat ayı sonunda başlayan akşam eğitim toplantılarında bugüne kadar 33 köyde toplam 776 çiftçiye çeşitli tarımsal konularda eğitim verildiğini söyledi.
     Kabaoğlu, 10 Nisan tarihi itibariyle toplantı yapılan köy sayısının 50ye çıkacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER