Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden kurbanlık uyarısı


DÜZCE (A.A) - Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, kurbanlık alırken 2 yaşını doldurmuş sığır ve manda ile 1 yaşını doldurmuş koyun veya keçilerin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
     Kabaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde hayvan satış yerlerinde hareketlilik yaşandığına dikkati çekerek, Vatandaşlar, kurbanlık alırken 2 yaşını doldurmuş sığır ve manda ile 1 yaşını doldurmuş koyun veya keçileri tercih etmelidir ifadelerini kullandı.
     Kesime uygun olmayan hayvanların pazara getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Kabaoğlu, şunları kaydetti:
     Kurbanlık yapılacak hayvanın damızlık değeri olan dişi hayvanlardan ve gebe dişilerden seçilmemesi, ülkemiz hayvancılığının gelişimi için önem arz etmekte olup, erkek hayvanların seçilmesine özen gösterilmelidir. Kurbanlık alırken vatandaşlarımız hayvanların küpe ve veteriner sağlık raporunun bulunmasına, büyükbaş hayvanların pasaportu, küçükbaş hayvanların ise nakil belgelerinin olmasına dikkat etmelidir.
     Ayrıca hayvanın sağlıklı ve besili olmasına, çevreye karşı aşırı duyarlı olup olmadığına, yüksek ateşi, salya akıntısı olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan hayvanları satın almamaya özen göstermelidir.
     Kaboğlu, kesilecek hayvanların küpe ve pasaportlarının 7 gün içinde kendilerine bildirilmesi gerektiğine işaret ederek, bildirimde bulunmayanlar hakkında 593 lira idari para cezası uygulanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER