Edirnede Zübeyde Hanım Kadın Merkezi açıldı

Edirnede Zübeyde Hanım Kadın Merkezi açıldı -Edirne Valisi Hasan Duruer: -Maalesef Edirnede kadının yerinin istediğimiz seviyede olmadığını ifade etmek istiyorum (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnede Zübeyde Hanım Kadın Merkezi açıldı.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, merkezin Edirneye ve Türkiyeye yakışır derecede güzel olduğunu söyledi.
     Kadının toplumdaki yerinin önemli olduğunu vurgulayan Duruer, Maalesef Edirnede kadının yerinin istediğimiz seviyede olmadığını ifade etmek istiyorum. Belediye Meclisinde birkaç tane bayan arkadaşımız var. İl Genel Meclisinde maalesef hiç bayan yok. Bir tek bayan muhtarımız var, bir tane de kasaba belediye başkanımız var. Bunun Edirneye yakışmadığını düşünüyorum. Madem kadınlar yüzde ellimiz, her konuda destekçimiz, kahrımızı çeken insanlarsa kadınlarımıza da yer vermek mecburiyetindeyiz diye konuştu.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de kadınlar için güzel mekanlar yapmaya devam ettiklerini bildirdi.
     Geçen hafta İlhan Koman Kültür ve Kadın Merkezinin açılışını yaptıklarını hatırlatan Sedefçi, Gençlik ve Spor Bakanlığının da onayıyla büyük bir stadyum, olimpik yüzme havuzu, tenis kortları ve spor tesisleri yapılacak. Vatandaşlarımız, kadınlarımız sosyal aktivitelerini daha etkin bir şekilde devam ettirebilecektir şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından, Vali Duruer, Belediye Başkanı Sedefçi, CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli ile kadınlar, açılışını yaptıkları merkezi gezdi.
    
     -Şehit Aileleri Derneğine ziyaret-
    
     Açılışın ardından Edirne Valisi Duruer, Edirne CHP milletvekilleri Gürkan ve Değirmendereli ile Belediye Başkanı Sedefçi, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.
     Vali Duruer, şehit ailelerinin açılışını paylaştıklarını ifade ederek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Edirnede bir şehitlik yapılacağının belirtildiğini söyledi.
     Sedefçi de vatanın zor şartlarda kazanıldığını, vatan toprağının her karışının şehitlere borçlu olunduğunu belirtti.
     Şehit ailelerinin acısını paylaşmak için ziyaret ettiklerini belirten Sedefçi, İnşallah bundan sonra ülkemizde kardeşlik dostluk rüzgarları esmesini istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirnede Zübeyde Hanım Kadın Merkezi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER