Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -AB Hibe Programları Bilgilendirme toplantısı


EDİRNE (A.A) - Lalapaşada AB Hibe Programları Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezince (ABEM) düzenlenen toplantıda ABEM Program Sorumlusu Yalçın Yıldırımın Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama konularında sunum yaptığı belirtildi.
     Açıklamada, toplantıların amacının Edirne ve ilçelerindeki kurum ve kuruluşlar arasındaki iletişim, işbirliği ve eşgüdümü sağlamak ile proje oluşturulmasına teşvik etmek olduğu kaydedildi.
    
     -Havsa Belediyesi folklor ekibinin çalışmaları-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Havsa Belediyesi folklor ekibinin çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
     Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, folklor ekibinin farklı bölgelerin danslarını da öğrendiğini söyledi.
     30 kişilik Edirne yöresi ekibi, 18 kişilik zeybek ekibi, 18 kişilik Artvin yöresi ekibi ve 20 kişilik davul ritmik şov ekibini Gürkan Güzelharcının çalıştırdığını anlatan Tekin, Derya Uz tarafından çalıştırılan sihirli ayaklar adını verdiğimiz modern dans büyükler ve minikler gruplarımızda modern halk dansları, roman ritm grubu, salsa, rock and roll danslarında eğitimlerini almaya başlamıştır. Burada farklı kültürlerin oyunlarını kendi çocuklarımıza öğretmek ve özel günlerde onlardan seyretmenin keyfini yaşayacağız. Aynı zamanda bu ekiplerimiz Havsayı farklı kentlerde ve yurt dışında temsil ederek ilçemiz tanıtımına katkıda bulunacaklardır diye konuştu.
    
     -ESOB Başkanı İnağ-
    
     Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Emin İnağ, kadın esnaf ve sanatkarlara dükkanlarında ulaşarak sorunlarını tespit edecek birim kurmaya karar verdiklerini bildirdi.
     İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, Edirnedeki esnaf ve sanatkarların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirtti.
     Kadın esnaf ve sanatkarlarla ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüklerini aktaran İnağ, şunları kaydetti:
     ESOB olarak yaptığımız değerlendirmelerde birliğimiz siciline kayıtlı kadın esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları ile daha yakından ilgilenmek amacıyla bir çalışma yürütmeye karar verdik. İlk etapta yaptığımız araştırmada bakanlığımız tarafından oluşturulan sicil veritabanında kayıtlı 3 bin 228 kadın esnaf ve sanatkar olduğunu tespit ettik.
     Edirne ESOB Yönetim Kurulu olarak aldığımız kararla 7 üyeden oluşan, Edirne ESOB Genel Sekreterliğine bağlı, tüm faaliyetlerini planlayıp birlik yönetimi onayı ile uygulama yetkisinde olan bu kadın kurulumuz Türkiye Cumhuriyetinde kurulmuş ikinci esnaf ve sanatkarlar kadın kuruludur. Kadın esnaf ve sanatkarlar ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER