Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirnede organ nakline dikkati çekmek amacıyla off-road yarışı düzenlenecek


EDİRNE (A.A) - Edirnede organ bağışına dikkati çekmek amacıyla Hayata Bağış Off-Road Yarışı düzenlenecek.
     Hayata Bağış Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldırımoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Valiliği, İstanbul Off-Road Kulübü (İSOFF) ve Trakya Off-Road Kulübünün (TRAKOFF) katkılarıyla, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla 10 Mart Pazar günü Bosnaköyde off-road yarışı düzenleyeceklerini söyledi.
     Yarışa 20 otomobilin katılacağını belirten Yıldırımoğlu, Bu organizasyonla Türkiyede organ bağışı konusunu gündeme getirip, toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. 10 Mart Pazar günü Selimiye Meydanından verilecek startın ardından Bosnaköyde hazırlanmış özel parkurda düzenlenecek yarışta, organ nakledilmiş kişiler yardımcı pilotluk yapacak. Yunanistan ve Bulgaristandaki off road gönüllüleri de Edirneye gelerek organizasyona destek verecekler dedi.
    
     -İpsalada yangın ve deprem tatbikatı-
    
     İpsala ilçesindeki Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesinde yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.
     Lise önünde İpsala Belediyesi itfaiye ekipleri ve ambulanslar hazır bulunurken, yangın ve deprem esnasında yaralıların temsili kurtarılmaları senaryo gereği ekiplerce gerçekleştirildi.
     Tatbikatı öğrenciler ve öğretmenler izledi.
    
     -Romanlar, TOKİ konutlarına taşınmaya başladı-
    
     Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İpsala Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yaptırılan 192 adet 2+1 konuta Romanlar taşınmaya başladı.
     Saraçilyas Mahallesindeki TOKİ konutuna ilk taşınanlardan Demir İşçinin evini ziyaret eden İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, konutların modern bir şekilde yapıldığını, özellikle çocukların sağlıklı bir ortamda büyütülebilmesi için evin önemli olduğunu söyledi.
     Romanlar için yapılan evlerin diğerlerine göre daha çabuk tamamlandığını belirten Gürbüz, Burada yaşayacak olan sizlerin, yapılan bu büyük yatırıma sahip çıkmanızı ve üzerine düşenleri yapmanızı istiyoruz. Toplu yaşamın bazı zorlukları olduğu gibi sizlere sağladığı çok büyük kolaylıklar da var. Ancak el birliğiyle her şeyin üzerinden gelebileceğimize inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: İsmail Aliş - Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER