Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -İpsalada ihtiyaç sahibi kişiye ev yardımı yapıldı


EDİRNE (A.A) - İpsala Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yaptırılan prefabrike ev ihtiyaç sahibine teslim edildi.
     İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Turpçular köyünde düzenlenen ev teslim töreninde yaptığı konuşmada, vakıf olarak İpsala ve köylerinde toplam 7 aileyi ev sahibi yaptıklarını söyledi.
     Gelecek hafta Esetçe köyündeki bir vatandaşa da ev teslim edeceklerini anlatan Gürbüz, Bugüne kadar yaptığımız bu evleri kendi imkanlarımızla inşa ettik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğümüze 32 evlik bir proje sunduk. Bu projenin geçmesi durumunda İpsala merkezine 32 ihtiyaç sahibi vatandaşımızı daha ev sahibi yapmış olacağız diye konuştu.
     Sebahattin-Serpil Arslan çifti de mutlu olduklarını belirterek, evin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     -Havsada ihtiyaç sahibi vatandaşlara ev yardımı
    
     Havsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yaptırılan prefabrike evler teslim edildi.
     Vakıftan yapılan açıklamada, Havsa ilçesi ve köylerindeki yardıma muhtaç vatandaşların ikamet ettiği evlerin oturulamaz durumda olması nedeniyle yaptırılan 2 prefabrike evin teslim edildiği belirtildi.
     Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden kaynak talep edildiği ve uygun görüldüğü taktirde 2 vatandaşa daha ev yaptırılacağı kaydedildi.
    
     -Havsada Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri
    
     Havsada Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde okullar arası Peygamberimizin Hayatı ve 40 Hadis konulu yarışmalar düzenlendi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Melahat Kilimci Lisesi Salonunda ilkokul, ortaokul ve liselerarası Peygamberimizin Hayatı ve 40 Hadis konulu bilgi yarışması düzenlendiği belirtildi.
     Etkinlikler çerçevesinde, liselerarası Peygamberimiz Hz. Muhammedin Veda Hutbesindeki Konulardan Hareketle İslamın İnsan Onuruna Verdiği Değer konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren okulların ilde yapılacak yarışmalarda Havsayı temsil edeceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Gürkan Arda - İsmail Aliş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER