Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -IFDP Yönetim Kurulu Başkanı Bekleviç: -"Dünya barışı mevcut tüm kültür ve medeniyetleri kapsayan bir bakış açısıyla mümkündür"


EDİRNE (A.A) - Uluslararası Demokrasi ve Barış Forumu (IFDP) Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç, "Dünya barışı mevcut tüm kültür ve medeniyetleri kapsayan bir bakış açısıyla mümkündür" dedi.
     Bekleviç, yaptığı açıklamada, IFDPnin İstanbuldaki Green Park Convention Centerda yapılan Genel Kuruluna Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ile 27 farklı ülkeden katılımcıların katıldığını belirtti.
     Bekleviç, genel kurulda yaptığı konuşmada, doğu ile batının birbirini anlamak konusunda zorluk çektiğini söyledi.
     Değişimin ne zenginlerin tekelinde, ne de fakirlerin omuzlarındaki bir yük olduğunu belirten Bekleviç, şunları kaydetti:
     "Bu değişim ne marjinallerin hayalleridir, ne de bir çıkar mekanizmasıdır. Biz yeni düzenin, yeni patronları olma gayretinde değiliz. İdeolojik, etnik, ulusal ve dini tüm kimliklerimiz ile farklı olabiliriz. Fakat biz ortak bir gelecekte uzlaşabiliriz. Barışın sessiz çoğunluğunun çatışmanın gürültüsüne hakim olması gerektiğine inananlarız. Dünya barışı hiç bir dinin tekelinde değildir. Hiç bir ülkenin de tekelinde değildir. Hiç bir kültürün hiç bir medeniyetin hiç bir bakış açısının ve hiç bir kurumun da tekelinde değildir. Dünya barışı mevcut tüm kültür ve medeniyetleri kapsayan bir bakış açısıyla mümkündür."
    
     -Keşan DOÇEKten doğa gezisi-
    
     Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneğince Dişbudak köyüne doğa gezisi düzenlendi.
     DOÇEKten yapılan yazılı açıklamada, ekibin "Keşan, Mercan, Dişbudak, Çeltik, Gökçetepe, Çamlıca, Bahçeköy" güzergahında 9 kişilik ekiple pedal çevirdiği belirtildi.
     Geziye, Malkara Doğa Sporları Topluğunun da 30 kişilik bir ekiple katıldığı belirtilen açıklamada, gezi kapsamında 16 kilometre de yüründüğü ifade edildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, dernek faaliyetlerinin aktif bir şekilde devam ettiğini söyledi.
     Doğayı sevmenin doğa ile baş başa olmanın, masa başı hevesi değil, doğanın içinde olması gerektiğini, ifade eden Eşme, "Bölgemiz doğa sporları yapacak herkes için çok geniş potansiyeller barındırıyor. Yaşadığımız coğrafyayı kent insanlarına tanıtmak için faaliyetler düzenliyoruz. Bu sayede bir çok kişi ve gruba da öncülük ediyoruz. Yaşlı-genç, eğitimli-eğitimsiz diye ayırmadan herkesi bu etkinliklere davet ediyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER