Edirne Belediye Başkanı Sedefçi:

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Kalıcı olarak başpehlivana altın kemer takacaktım ve kemer kazananda kalacaktı. Kemerin fiyatı ise 10 bin TL civarında olacaktı. Puanlama için pano bile yaptırıyordum. Federasyon böyle yapınca hep


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yağlı güreşlerde getirilen yeni puanlama sistemi uygulamaya konsaydı, kalıcı olarak başpehlivana altın kemer takmayı planladığını, ancak sistemden vazgeçildiği için iptal ettirdiğini bildirdi.
     Sedefçi, Edirne Belediyesi Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, yağlı güreş finallerinde seyir zevkini ve ilgiyi artırmak amacıyla getirilen yeni puanlama sistemine değinerek, Baş güreşinde kim daha fazla puan alırsa o galip ilan edilecekti, ancak baskılar sonucu vazgeçtiler. Hayatım boyunca verdiğim sözü savunmuşumdur, ama federasyon kendini korumak adına, kongre, seçim derdiyle Türk güreşine zarar verdi. Federasyon başkanımız Bekir bey ve arkadaşlarımız, başpehlivanları kıramadılar. Türk güreşinde, yağlı güreşte bir devrim olacaktı görüşünü savundu.
     Sistem uygulansaydı kendisinin bazı yenilikler getirmeyi planladığını ifade eden Sedefçi, Ben kalıcı olarak başpehlivana altın kemer takacaktım ve kemer kazananda kalacaktı. Kemerin fiyatı ise 10 bin TL civarında olacaktı. Puanlama için pano bile yaptırıyordum. Federasyon böyle yapınca hepsini iptal ettirdim diye konuştu.
     Sedefçi, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile Ankarada TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu ziyaret ettiklerini belirterek, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine gelecek sayın genel başkanımıza daha önce hazırlattığımız altın kemeri, ilk kez genel başkan sıfatıyla Kırkpınara katılacağı için takdim edeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur / Salih Baran
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER