Edremit Belediyesindeki operasyon

Edremit Belediyesindeki operasyon -Belediye Başkanı Kılıçın tutuklanmasının ardından AK Parti İlçe Teşkilatı, belediye başkan vekilliği için adayını açıkladı


BALIKESİR (A.A) - Edremit Belediyesine yönelik operasyonda Belediye Başkanı Tuncay Kılıçın tutuklanması nedeniyle AK Parti İlçe Teşkilatı, belediye başkan vekilliği için adayını açıkladı.
     AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, belde başkanları ve Edremit Belediye Meclisinin AK Partili üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, ilçe teşkilatı olarak yargıya intikal etmiş konularda bugüne kadar tek kelime etmediklerini bundan sonra da konuşmayacaklarını söyledi.
     Yüzüak, kesinleşmiş mahkeme kararı ile aksi sabit olmadıkça hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini bildiklerini ifade etti.
     Edremitte belediye başkan vekili seçilmesi gerektiğini vurgulayan Yüzüak, şöyle konuştu:
     Edremit Belediye Başkanının tutuklanması nedeniyle Belediye Kanunu gereği başkan vekili seçilmesi gerekmektedir. Balıkesir Valiliğince verilen karar gereği 10 Ekim Çarşamba günü seçim yapılacak. İlçe teşkilatımız, belediye meclis üyelerimiz, partililerimiz, halkımız ve parti üst makamları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bazı kararlar aldık.
     Edremit Belediye Meclisinde 15 üye bulunduğunu ve 7sinin AK Partili olduğunu dile getiren Yüzüak, Belediye başkan vekilini belediye meclisi seçecektir. Meclis aritmetiği, başkan vekilinin AK Partili olmasını gerektirir. Kaldı ki iktidar partisinin temsilcileri olarak bu tarihi sorumluluktan kaçamayız, elimizi taşın altına koymaya, Edremit için gece gündüz demeden çalışmaya hazırız dedi.
     Yüzüak, 2009 yerel seçim sonuçlarının, meclis aritmetiği ve sokağın sesine göre AK Partili meclis üyelerinden birinin, çarşamba günü yapılacak seçimde aday olmasını zorunlu kıldığını belirterek, yapılacak seçimin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
     Daha sonra söz alan Belediye Meclis Üyesi Yücel Güner ise AK Partinin belediye başkan vekili adayı, en genç ve yeni belediye meclis üyemiz Mustafa Çakmakçıdır dedi.
     Daha sonra parti yönetimi, meclis üyeleri ve başkan vekili adayı, fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Edremit Belediyesindeki operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER