Eğitim Fakültesinde en anlamlı ders

Eğitim Fakültesinde en anlamlı ders -BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında şehit ve gazi yakınlarını halkla buluşturdu


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında şehit ve gazi yakınlarını halkla buluşturdu.
     BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Sevgi, Barış, Dostluk Düğün Salonunda gerçekleştirilen Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Aileleri Buluşma Gününde yaptığı konuşmada, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında üniversitelerinin Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği öğrencilerinin düzenlediği etkinlikte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Akademik bilgi ve teknolojik eğitimin yanında üniversitelerin toplumda birlik beraberlik ve yardımlaşmanın sağlanmasının yanı sıra katılımcılıkla gönüllülük ilkesine dayalı toplumsal sorumluluk duygusunun büyük bir payı olduğunu ifada eden Bağdigen, şöyle konuştu:
     Üniversiteler için önemli olan bu sorumluluğu toplumsal sorumluluk projesiyle adlandırılan topluma hizmet uygulamalarıyla gerçekleştirilir. Topluma hizmet uygulamaları işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir ders olma özelliğini taşımaktadır. Yine bu uygulamayla öğrencilerimiz ileride ihtiyaç duyacakları üretken ve eleştirel düşünme, etkili iletişim kurabilme, takım halinde çalışma ve problem çözme becerilerini en üst derecede kullanabilmektedirler.
     BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile yola çıktıklarını belirterek, Topluma hizmet çalışmaları her yaş grubundan ve her eğitim düzeyindeki bireylerin sorumluluk alması gereken bir uygulama ve paylaşma alanıdır. Bu bağlamda toplumu oluşturacak bireyleri küçük yaştan itibaren yetiştiren ve toplumun mimarı olarak belirlediğimiz öğretmenlerimizin hizmet öncesi eğitiminde topluma hizmet uygulamaları derslerini almaları hem kendilerini geliştirmeleri hem de geleceğin duyarlı vatandaşlarını yetiştirmeleri açısından önemlidir diye konuştu.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen de şehit ve gazilerin unutulmamasından duygulandığını vurgulayarak, Bu vatanı bölmek parçalamak isteyenler var. Dağda teröristi kucaklayıp ovada siyaset yapanlara geçit yok diyenler var. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi ile buradayız ve kardeşiz. Bizim birliğimizi ve dirliğimizi kimse bozamaz dedi.
     Etkinlikte Ereğli ilçesindeki şehitlerin isimleri okunduğu sırada salondakiler ayağa kalkarak içimizde sözleriyle karşılık verdi.
     Bu arada etkinlik sırasında bazı şehit yakınları zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Eğitim Fakültesinde en anlamlı ders Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER