Ekoturizm ve ekolojik tarım için çalışma

Ekoturizm ve ekolojik tarım için çalışma yapacaklar -Kumluca ve yöresinde ekoturizm ve ekolojik tarım için çalışma yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimciler Belediye Başkanı Çetinkayayı ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Kumluca ve yöresinde ekoturizm ve ekolojik tarım için çalışma yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimciler, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkayayı makamında ziyaret etti.
     Olimpostaki ağaç evlerin sahibi Kadir Kaya, beraberinde dünya genelinde birçok ekoturizm örgütünde görev yapan ve son olarak Adrasan, Olimpos ve Çıralı bölgelerinde de ekoturizm ve ekolojik tarım konusunda çalışma yapan Erdmute Prokosch Sander ile Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkayayı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan ağaç evlerin sahibi Kadir Kaya, her geçen gün kirlenen ve kaybolan doğayı korumak, Kumluca ve yöresinde sürdürülebilir turizm ve ekolojik tarım yapılabilmesi için bazı çalışmaları olduğunu söyledi.
     Bu konuda dünya genelinde bir çok ekoturizm çalışması yapmış, çeşitli projeler hazırlayan ve bunların uygulanmasını sağlayan Alman Erdmute Prokosch Sanderin Adrasan, Olimpos ve Çıralı bölgesi için bazı çalışmaları bulunduğunu hatırlatan Kaya, konuyla ilgili olarak fikir alışverişinde bulunmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.
     Alman Erdmute Prokosch Sander de tarım konusunda özellikle seracılık ve narenciyede doğal üretim yöntemi benimsenen Kumluca ve yöresinde ekoturizmin birleştirilmesiyle çok daha farklı bir yapının ortaya çıkacağını söyledi. Günümüzde dünyada sürdürülebilir turizm ve ekolojik tarım üretiminin benimsendiğini ifade eden Sander, bu konuda Türkiyede bunun en iyi uygulanabileceği yerin ise Kumluca ve yöresi olduğunu kaydetti.
     Kendisinin Adrasan, Olimpos ve Çıralı bölgesi için bazı projeler üzerinde çalıştığını hatırlatan Sander, bu projelerin dünya genelinde ekoturizm ve ekolojik tarım örgütleriyle UNESCO tarafından desteklendiğini, projelerin hayata geçmesi durumunda hem bölge hem de Türkiye açısından çok ekonomik katkı sağlayacağını belirtti.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarım konusunda Kumluca ve yöresinin gerçekten doğal üretim yöntemiyle öne çıktığını, aynı zamanda Adrasan ve Olimpos bölgelerinde de sürdürülebilir bir turizm şeklinin yürütüldüğünü kaydetti.
     Bölgede yapılacak ekoturizm ve ekolojik tarım çalışması için kendilerinin de her türlü katkıyı sağlayacaklarını ifade eden Çetinkaya, Kumluca ve yöresinin hem tarımda hem de turizmde kalkınmasının kendilerini mutlu edeceğini belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ekoturizm ve ekolojik tarım için çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER