Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -SODES projesiyle 40 gence iş imkanı oluşturuldu


ELAZIĞ (A.A) - Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Elazığ Şubesi tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Teknik Eleman Yetişiyor projesiyle 40 gence iş imkanı sunuldu.
     TÜTEVden yapılan yazılı açıklamada, Elazığ Valiliği İl Projeler Koordinasyonu gözetiminde yürütülen proje kapsamında Autocad ve Solidworks gibi iş dünyasının önemsediği iki kursun verildiği bildirildi.
     Kursların, dezavantajlı gruba verildiğini ve mensup meslek lisesi mezunu 40 gence iş imkanı oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, Organize sanayi bölgesi ile iş birliğine gidilerek firmalarda staj yapma imkanı buldular. Kurslarımızın sonunda Elazığ içinde olsun, Türkiye genelinde olsun bu gençlerimize iş bulmaları konusunda yardımcı olduk. Böylelikle ilimizdeki ara eleman sıkıntısını azaltmış olduk ifadelerini kullanıldı.
    
     -İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü-
    
     MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabulünün 92. yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Milli marşların, milletlerin kahramanlık destanları olduğunu aktaran Gök, mesajında şunlara yer verdi:
     Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini aksettiren ölmez değerlerdendir. 12 Mart 1921 tarihinde TBMMde yapılan oylama sonucunda Mehmet Akifin şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü Ben bu şiiri para için yazmadım. diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşını kitabı Safahata niçin koydurmadığı sorulduğunda O benim değil, milletimindir. cevabını vermiştir.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER