Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne 6 yeni

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne 6 yeni araç


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Bakanlığı tarafından 3 ambulans, bir obez ambulansı, bir paletli ambulans ve bir de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı tahsis edildi.
     İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Barış Eroğlu, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, son zamanlarda hizmete giren Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonlarıyla kentte toplam 21 ASH İstasyonu ve bir 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine ulaşıldığını belirtti.
     Artan ihtiyaca bağlı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 3 tam donanımlı acil yardım ambulansı, bir obez ambulansı, bir paletli ambulans ve bir de UMKE aracı tahsis edildiğini kaydeden Eroğlu, müdürlüğün 112 ASH ambulansı sayısının 30a çıktığını, ayrıca 5 kar paletli ambulansları, bir çoklu hasta ambulansı, bir obez ambulansı ve 2 de UMKE aracı bulunduğunu ifade etti.
     Çağrı merkezlerine günlük ortalama 3 bin çağrı geldiğini kaydeden Eroğlu, bu çağrıların yüzde 95e yakınının asılsız olduğunu vurguladı. Eroğlu, "Bu gereksiz çağrılar yüzünden gerçek hastalar mağdur edilmekte. Bu nedenle değerli vatandaşlarımızdan bu konuya hassasiyet göstererek 112 çağrı merkezini gereksiz yere meşgul edilmesine müsaade etmemelerini rica ediyoruz" dedi.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne 6 yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER