Endonezya İstanbul Başkonsolosu Tauchıd:

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Tauchıd: -Türkiye bizim için her zaman çok önemli bir ülke


BURSA (A.A) - Endonezya İstanbul Başkonsolosu Suri Tauchıd, Türkiye bizim için her zaman çok önemli bir ülke dedi.
     Bursa Valisi Şahabettin Harputu tarihi Heykel Valilik Binasındaki makamında ziyaret eden Tauchıd, konsolosluklarının faaliyete yeni geçtiğini ve resmi açılışı henüz yapmadıklarını söyledi.
     Yetki alanlarının Marmara Bölgesi olduğunu belirten Tauchıd, Türkiye bizim için her zaman çok önemli bir ülke. Türkiyeye bakış açımız her zaman olumlu olmuştur. Açtığımız bu yeni konsoloslukla, Türkiye ile aramızdaki kültürel, eğitim, ticaret ve endüstri alanlardaki faaliyetlerimizi arttırmak istiyoruz. Bu ziyaretimiz bunun ilk adımlarından birisi. Bundan sonra bu alanlarda işbirliklerimizi arttırmak için tüm gücümüzle çalışacağız diye konuştu.
     Vali Harput da Endonezya ile Türkiye arasında tarihten gelen güçlü bağlar bulunduğunu belirtti. Bursadan Endonezyaya 6 milyon dolarlık ihracat yapıldığını dile getiren Harput, Mesafenin uzak olması nedeniyle aramızdaki münasebetler az oluyor. Ancak bu münasebetleri buna rağmen değişik etkinliklerle geliştirmek istiyoruz. Bu ziyaret bu yönde atılan önemli bir adım ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından Tauchıd ve Harput birbirlerine hediye takdim etti.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Endonezya İstanbul Başkonsolosu Tauchıd: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER