Enerji Bakanı Yıldızın uçağına iniş izni

Enerji Bakanı Yıldızın uçağına iniş izni verilmemesi -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Tabi ki bizim yapacağımız toplantı, ister Irakın kuzeyinde olsun ister güneyinde olsun Irakın tamamı için yapılan bir toplantıydı. Bu


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uçağının Erbile inişine Irak hükümeti tarafından izin verilmemesine ilişkin, Tabi ki bizim yapacağımız toplantı, ister Irakın kuzeyinde olsun ister güneyinde olsun Irakın tamamı için yapılan bir toplantıydı. Bu iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyorum. Merkezi Irak hükümetindeki arkadaşlarımızın, değerli meslektaşlarımın bu manada hassas olacağına inanıyorum dedi.
     Yıldız, uçağının Erbile inişine Irak hükümeti tarafından izin verilmemesi nedeniyle geldiği Kayseride gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Erbil programının dün planlandığını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:
     Dün planladığımız şekilde, Sayın Putinin ziyaretinden sonra Kuzey Irakta yapılmakta olan bir uluslararası toplantıya, enerji ve doğalgazla alakalı bir toplantıya katılmak için bugün başbakanlıktan tahsis edilen bir uçakla Kuzey Iraka gitmek için İstanbuldan yola çıktık. Ancak, bugün sabahleyin bütün özel uçaklara Kuzey Iraktaki hava sahasının kapatıldığı tarafımıza bildirildi. Bizim bu manada istisna tutulacağımız gerekçesiyle ve inancıyla havalandık. Yolda da pilotumuz o izni alır diye... Hem Dışişleri Bakanlığımız hem de bizlerin girişimleri vardı ama yolda Kayseri üzerine geldiğimizde hala bu iznin verilemeyeceği tarafımıza söylendi.
     Tabi ki bizim yapacağımız toplantı, ister Irakın kuzeyinde olsun ister güneyinde olsun Irakın tamamı için yapılan bir toplantıydı. Ben bu iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyorum. Merkezi Irak hükümetindeki arkadaşlarımızın, değerli meslektaşlarımın bu manada hassas olacağına inanıyorum. Çünkü, biz Irakın normalleşmesi için geliştirdiğimiz projelerle beraber uğraşıyoruz. Yani ister Irakın güneyinde, ister kuzeyinde, ister doğusu, ister batısında yaptığımız bütün projelerin Irakın tamamının normalleşmesiyle alakalı süreçtir. Bunun farklı algılanmasına, yanlış anlaşılmasına tabi ki bizlerin de mutlaka söyleyecekleri vardır. Bu açıdan ben bu iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyorum.
     Yıldız, bir gazetecinin Buradan Ankaraya mı döneceksiniz diye sorması üzerine de şunları anlattı:
     Buradan Ankaraya döneceğiz. Öncelikle bir değerlendirmemiz oluyor tekrar. Dışişleri Bakanımızla, sayın müsteşarımızla hem de Irakla bir yandan görüşüyorum. O açıdan ne çıkartılabilir, neler yapılabilir bunu tekrar değerlendireceğiz. Çünkü, orada birçok dev firmanın temsilcileri de özel uçaklarıyla beraber dünden gelmişlerdi. Toplantı pazartesi günü başlıyor olmasına rağmen bizim Rusya Federasyonu Karma Ekonomik Komisyonu Eş Başkanlığımızdan dolayı İstanbulda bulunmamız gerekiyordu. Çünkü, bizim için son derece önemli bir görüşmeydi, önemli bir misafirimiz vardı. O yüzden ben de kapanış konuşmasını yapmak üzere gidecektim. Tekrar durumu değerlendirdikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Enerji Bakanı Yıldızın uçağına iniş izni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER