Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan: "Enerjide dışa bağımlılığımızı en aza indirip üretilen enerjinin tasarruflu kullanılmasını sağlamalıyız"


MANİSA (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, enerjide dışa bağımlılığın en aza indirilerek üretimdeki verimin artırılması ve üretilen enerjinin tasarruflu kullanılmasını sağlamak durumunda olduklarını söyledi.
     AK Parti Salihli ilçe örgütü AR-GE Başkanlığı tarafından parti binasında düzenlenen "Siyaset Akademisi"nin konuğu olan Mercan, Türkiyenin enerji politikaları hakkında bilgi verdi.
     Bakanlığın çalışmalarını, enerjide dışa bağımlılığın en alt düzeye indirilmesi, yerli ve yenilenebilir kaynaklara önem verilmesi, çevre üzerindeki etkenlerin en aza indirilmesi, enerjinin verimli üretilmesi ve kullanılması, serbest piyasaya geçiş olmak üzere 5 başlıkta yoğunlaştırdığını ifade eden Mercan, son dönemlerde yapılan sondajlara rağmen yeterli petrol rezervine rastlanamadığını, diğer yerli kaynaklar olan rüzgar ve maden kömürü enerjisi konusundaki çalışmaların hız kazandığını kaydetti.
     Mercan, "Enerjide dışa bağımlılığımızı en aza indirip üretilen enerjinin tasarruflu kullanılmasını sağlamalıyız. Enerji üretiminde Türkiye yüzde 74 oranında dışa bağımlıdır. Kullanılan doğalgazın yüzde 98i, petrolün yüzde 92si, kömürün yüzde 27si ithal edilmektedir. 3 nükleer santral yapımına karar verildi. Bu santrallerden birincisi Mersin Akkuyuya, ikincisi Sinopa yapılacak. Üçüncüsünün ise henüz yeri tespit edilmedi. Yer tespiti için çalışmalar devam etmektedir" dedi.
     Toplantıda Salihlideki köylerde yaşanan elektrik sıkıntılarıyla ilgili bir soru üzerine Mercan, bu soruna çözüm bulunacağını, Salihlinin doğalgaz veya termik santrale ihtiyaç duyduğunu, ilçede doğalgaz talebi olup olmadığının belirlenmesi için de çalışma yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Tolga Albay
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER