Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Kemerde insan konulu seminer düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kemerde "insan" konulu seminer düzenlendi.
     Kemer İlçe Müftülüğü tarafından Hotel Asdem Beach Labadada düzenlenen seminere, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Sabri Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Kuran-ı Kerim okundu.
     Seminerin açılış konuşmasını yapan Kemer Müftüsü Ermiş, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ilçe genelinde pek çok etkinlik düzenlendiğini söyledi. Ermiş, Antalyadan gelen davetlilere teşekkür ederek, konuşmasında Hz. sahabelerden Talha bin Ubaydullahın nasıl Müslüman olduğunu anlattı.
     Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Sabri Yılmaz da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle Hazreti Peygamberi tanıtmak, onun getirmiş olduğu mesajları insanlara daha iyi anlatma fırsatı bulduklarını belirtti. Bu hafta nedeniyle Hazreti Peygamberin daha iyi anlaşılmasına gayret ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Kuran-ı Kerimin asıl konusu insandır. Baştan sona kadar anlayarak okunduğu zaman insana ne kadar çok yer verildiğini görürüz. İnsan Allah tarafından özel olarak yaratılmıştır. Bunu ilk insan olan Hz. Ademin ilk Peygamber olmasından da anlamak mümkündür" diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen/Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER