Engelliler için akülü sandalye topluyor

Engelliler için akülü sandalye topluyor -Tiyatro ve sinema oyuncusu Abdullah Şekeroğlu, "101 Akülü Sandalye Projesi" kapsamında, engelliler için 76 akülü tekerlikli sandalye topladı -Şekeroğlu: "Bu kampanya, Elazığdan başlayarak dal


ELAZIĞ (A.A) - Ramazan Kaya - İsmail Şen - Tiyatro ve sinema oyuncusu Abdullah Şekeroğlu, engelliler için akülü tekerlekli sandalye topluyor.
     Şekeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli çocuğunu sırtında okula götüren bir babaya ilişkin haberi televizyonda izledikten sonra hazırladığı "101 Akülü Sandalye Projesi"ni Elazığ Valisi Muammer Erola sunduğunu söyledi.
     Projenin kabul gördüğünü belirten Şekeroğlu, Elazığ Belediyesi, İl Özel İdaresi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Şubesinin destekleriyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde çalışmalara başladıklarını ifade etti.
     Akülü tekerlekli sandalye temin etmek için ziyaretlerde bulunduklarını dile getiren Şekeroğlu, kentte iş adamlarına ve kamu kurumlarının yetkililerine taleplerini ilettiklerini belirtti.
     İl Özel İdaresinin tahsis ettiği midibüsle bu ziyaretlere gittiklerini aktaran Şekeroğlu, çalışmalar sonucunda 76 akülü tekerlekli sandalye topladıklarını söyledi.
     Şekeroğlu, "Bu kampanya, Elazığdan başlayarak dalga dalga Türkiyeye yayıldı. Bunun için de çok mutluyum" dedi.
     Her kesimden yardım aldıklarını ancak bir ilkokulda kız öğrencinin, cebindeki 1 lira harçlığı engelliler için vermesinden çok etkilendiğini dile getiren Şekeroğlu, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursaya giderek kampanyaya destek isteyeceklerini belirtti.
     Şekeroğlu, kampanyanın mayıs ayının son haftasında sona ereceğini ve bağışlanan akülü sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine bağışçılar tarafından törenle verileceğini sözlerine ekledi.
     Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Ömer Çöteli ise geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını 31 yıldır tekerlekli sandalyeyle sürdürdüğünü söyledi.
     "Ben ister miydim bu durumda olayım ama hayatın gerçekleri" diyen Çöteli, bir akülü tekerlekli sandalyenin 2 bin lira olduğunu, Halk Bankası Elazığ Merkez Şubesinde dernek adına açtıkları hesaba herkesin yardımlarını beklediklerini belirtti.
     Dernek üyesi Salim Yavuz da akülü arabayla hayatında çok şeyin değiştiğini ifade ederek, "Çarşıya çıkıyorum, stadyuma maça gidiyorum. İstediğim işi yapıyorum. Başkasına ihtiyaç duymadan hastaneye gidiyorum" diye konuştu.
     Akülü tekerlekli sandalyesinin olmadığı dönemlerde kapıdan, pencereden bakıp yanına birilerinin gelmesini beklediğini anlatan Yavuz, şimdi ise akülü aracıyla tanıdıklarını ziyarete gittiğini söyledi.
     Yavuz, kampanyaya herkesin destek vermesini istedi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Engelliler için akülü sandalye topluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER