Engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı

Engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı -TOFD Yönetim Kurulu Üyesi Çetinkaya: -Dilerim ki tüm yaşam alanları her engelli için ve herkes için eşit olsun


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Omurilik Felçlilerine Yaşam Desteği projesi kapsamında, 40 engelli vatandaşa, 6sı akülü olmak üzere toplam 40 tekerlekli sandalye dağıtıldı.
     Türkiye Omurilik Felçliler Derneği (TOFD) Yönetim Kurulu Üyesi Semra Çetinkaya, Kabasakal Parkı içerisindeki törende, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği hakkında bilgi verdi.
     Kendisinin de bir kaza sonucu engelli kaldığını belirten Çetinkaya, şunları söyledi:
     Bu sandalyeye oturmadan önce engelli insanların neler yaşadığını hiç bilmezdim. Hep dışarıda görüyordum, bakıyordum, bakıyordum ama görmüyordum. Ne zaman bu sandalyeye oturdum, işte o zaman fark ettim ki, engelli insanları sokakta göremiyorum. Çünkü bir çoğu küsmüştü. Çünkü dışarıda sosyal alanların içinde onların kullanabileceği bir alan yoktu. Halen bunu yaşıyoruz, maalesef. Dilerim ki tüm yaşam alanları her engelli için ve herkes için eşit olsun. Birlikte yaşayalım, birlikte sorunlarımızı paylaşalım.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da amaçlarının insana hizmet etmek olduğunu vurgulayarak, devletin engelliler için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ise engellilerin problemlerinin hasır altı edildiğini, görmezden gelindiğini ifade etti.
     Engelli sorunlarının bugünlerde daha görünür hale geldiğini dile getiren Çakıroğlu, problemlerin en aza indirilmesi için çaba gösteren sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Türkiyenin her yerinden kendilerine akülü sandalye talebi geldiğini belirtti. Belediye Meclisinde alınan bir karar sonucunda kendilerine gelen talepleri değerlendirecekleri müjdesini veren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Gerek Şahinbey, gerek Türkiyenin dört bir yanında bize gelen akülü sandalye isteğini, herhangi bir ücret talep etmeden, hiç bir şart ileri sürmeden karşılamaya çalışıyoruz.
     Konuşmaların ardında yapılan tekerlekli sandalye dağıtımında, sandalyeleri alan bazı engelli vatandaşları sevinç gözyaşı yaşı döktüğü görüldü.
     Bu arada, TOFD ile Gaziantep Platformu tarafından yürütülen, proje çerçevesinde, Engelli Merkezinin de açılışı yapıldı.
     Törene, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER