Engellilerin kamu kurumlarında istihdam edilmesi

Engellilerin kamu kurumlarında istihdam edilmesi -NİKBED Başkanı Kökce: -Bu uygulama, bir an önce başlatılarak engelli kardeşlerimizin istihdamı ve sosyal hayata uyumu sağlanmalıdır


TOKAT (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın engellilerin kamu kurumlarında istihdam edileceğini açıklaması, Niksar Bedensel Engelliler Derneği (NİKBED) üyelerini umutlandırdı.
     NİKBED Başkanı Remzi Kökce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli memur alımı müjdesine bütün engelliler adına sevindiklerini belirtti.
     Bu uygulamanın bir an önce başlatılarak engelli kardeşlerinin istihdamı ve sosyal hayata uyumunun sağlanması gerektiğini dile getiren Kökce, ÖSYM Başkanlığınca Şubat ayı içerisinde yayımlanacak Tercih Kılavuzu ve belirlenecek Merkezi Yerleştirme Takvimi çerçevesinde söz konusu kadrolara yerleştirme işlemleri en geç Mart ayı içerisinde sonuçlanacaktır dedi.
     Dernek olarak engelli memur alımı sınavı için ilçede engellilere kurs açtıklarını ve girdikleri sınavda onlarca kişinin iyi puan aldığını ifade eden Kökce, şöyle konuştu:
     Ama birçok engellinin atamalarının yapılmamasından üzüntü duymuştuk. Temennimiz bütün engelli kişilerin iş imkânlarına kavuşabilmeleri ve hayatı dolu dolu yaşayabilmeleridir. Bizler de NİKBED olarak engellilerin yanlarında olacağız. Onları her türlü sosyal ve yasal hakları konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Recep Bilek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Engellilerin kamu kurumlarında istihdam edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER