Ercişteki kalıcı konutlarda yaşanan sıkıntılar

Ercişteki kalıcı konutlarda yaşanan sıkıntılar -Kaymakam Baran: Konutları ağır hasarlı olan 510 vatandaşımız daha, kalıcı konut için hak sahipliğini kazandı


VAN (A.A) - Erciş Kaymakamı Barboros Baran, ilçede yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan kalıcı konutlarda yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklama yaptı.
     Makamında gazetecilere açıklama yapan Erciş Kaymakamı Barboros Baran, kaymakamlık olarak depremde gece gündüz demeden vatandaşın hizmetinde olduklarını söyledi.
     Sıkıntıların çözümü noktasında elinden geleni yaptığını belirten Kaymakam Baran, Erciş insanımız vefalıdır. Yapılan şeyleri de görüyor. Değişik zamanlarda bunu dile getiriyor. Biz de aynı durumdayız, aynı koşullardayız. Sıkıntılarla alakalı birlikte uğraşacağız. Zannetmesinler biz evimizde rahat rahat uyuyoruz diye konuştu.
     TOKİ tarafından yaptırılıp AFADa teslim edilen 1+1 konutların fakir vatandaşlara yakın bir zamanda dağıtılacağını da bildiren Kaymakam Baran, kömür alımı ve kaloriferlerin yakılmasıyla alakalı olarak bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Toplantı sonucunda ilgili firmayı uyardıklarını kaydeden Baran, yakın zamanda sıkıntının giderileceğini ifade etti.
     Konutları yapan firmaların bazı eksiklerinin olduğunu da kaydeden Baran, şöyle konuştu:
     TEDAŞ projeler onaylanmamasına ve geçici kabul olmamasına rağmen, insanların bir an önce evlerine geçmesi adına konutlara elektrik verdi. Üzerimize düşeni yetkimiz olmamasına rağmen fazlasıyla yapıyoruz. Abone bedeli olarak 255 lira isteniyor. Konutları ağır hasarlı olan 510 vatandaşımız daha kalıcı konut için hak sahipliğini kazandı. Yarın bu vatandaşlarımızın kuralarını çekmeyi düşünüyoruz. 2 bin 305 konutun kura çekimini daha önce gerçekleştirmiştik. Bununla teslim edilen konut sayısı 2 bin 815e ulaşacak. Ayrıca ağır hasarlı binaların altı iş yeri olarak kullanıyor. Hem o binaların altından geçen insanların hem de o iş yerini kullanan insanların hayati tehlikesi var. Kanun bize bunu mükellefiyet olarak vermiş. Böyle bir şey yaşanırsa vicdanen sorumluluğunu taşıyamayız. Bu yüzden özelikle ilçede ağır hasarlı binaların kullanılmasını istemiyoruz. Yıkım ihalesini de yaptık. Bu tür binaları yıkacağız. Bu işlem aralıksız devam edecek.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişteki kalıcı konutlarda yaşanan sıkıntılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER