Erdemlide Suriyeliler için yardım kampanyası

Erdemlide Suriyeliler için yardım kampanyası


MERSİN (A.A) - Erdemli Sağlık Çalışanları ve Gönüllüleri Derneği (DERMAN) Yönetim Kuru Üyeleri, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlunu makamında ziyaret etti.
     DERMAN Basın Sözcüsü Abdulkadir Baştürk ziyarette yaptığı açıklamada, Suriyedeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan mülteciler için başlatılan yardım kampanyasına destek istediklerini belirtti.
     Suriyede büyük bir dram yaşandığını söyleyen Baştürk, Erdemlide küçük bir dernek olarak yaşanan drama seyirci kalmamak adına yardım kampanyası başlattık. Yardımın tüm Erdemliye yayılması noktasında kamu ve sivil toplum örgütlerinin de istekli olduklarını düşünüyoruz dedi.
     Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ise Diyanet İşleri Başkanlığının da Suriyeye yardımlar konusundaki hassasiyetini vurguladı.
     Türk milletinin daima mazlumun yanında olduğuna dikkati çeken Türkmenoğlu, Bu tür konularda tabi ki yardımcı olacağız. Erdemlide Suriye için cuma çıkışında 16 bin 603 lira yardım toplanmış. Bu ilçemiz insanının yardım konusundaki hassasiyetini açık bir şekilde ortaya koyuyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide Suriyeliler için yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER