Erdemlideki sel

Erdemlideki sel -İlçede 9 Kasımda meydana gelen selle ilgili hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı, zarar gören vatandaşlara 900 bin lira yardım dağıtıldığı bildirildi -Kaymakam Özefe: -İlçede sağanak sonrası meydana gel


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde, 9 Kasımda meydana gelen selle ilgili hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı, selde evleri zarar gören vatandaşlara 2 bin 500, iş yeri zarar görenlere ise 2 biner lira olmak üzere toplam 900 bin lira yardım dağıtıldığı bildirildi.
     Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan sel felaketi sonrasında ilgili birimlerin hasar tespit çalışmalarının sonuçlandığını belirterek, selde bin 700 dekarı muz ve domates serası olmak üzere toplam 3 bin 200 dekar tarım alanının hasar gördüğünü söyledi.
     Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın sel afetinin başlangıcından itibaren konuyu sürekli takip ettiğini ve her türlü desteği verdiğini ifade eden Özefe, İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız. Şükür ki can kaybımız olmadı. İlçede sağanak sonrası meydana gelen sel afetinde, 308 konut ile 62 iş yeri hasar görmüştür. Selden evleri zarar gören ailelere 2 bin 500 lira, iş yeri zarar görenlere de 2 bin lira olmak üzere toplam 900 bin liralık yardım dağıtıldı diye konuştu.
     Özefe, zamanında ulaştırılmayan her türlü yardımın değerinin düşeceğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Yapılacak yardımın gecikmeden dağıtılması ve selden zarar görenlerin sıkıntılarını bir an önce gidermek için hızlı çalıştık. Selden etkilenen öğrencilere kırtasiye ve okul malzemeleri dağıtarak mümkün olduğunca eğitimlerinden geri kalmamalarını sağladık. 104 vatandaşımızdan 16sına 1000er lira, diğer vatandaşlarımıza ise 500er lira olmak üzere 60 bin lira nakdi yardımda bulunduk. Devletimiz çok büyüktür ve hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmaz. Bizler devletin görevlileri olarak vatandaşımızın emrindeyiz.
     Afet bölgesindeki derelerin ıslah çalışmalarına başlandığını da değinen Özefe, 21 iş makinesi ve 19 kamyonla Devlet Su işleri, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Mersin İl Özel İdaresi ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER