Erzurum Polis Meslek Yüksekokulunun açılış töreni

Erzurum Polis Meslek Yüksekokulunun açılış töreni -Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar: Polislik yalnız silah, otorite ve üniformadan ibaret değildir, her şeyden önce insanlık değerlerini ön planda tutan bir meslektir İnsanlara


ERZURUM (A.A) - Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Polislik yalnız silah, otorite ve üniformadan ibaret değildir, her şeyden önce insanlık değerlerini ön planda tutan bir meslektir dedi.
     Kılıçlar, Erzurum Polis Meslek Yüksekokulunun (PMYO) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Dadaşlar kenti Erzurumda, Nene Hatunun memleketinde olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Emniyet teşkilatı olarak ülkenin daha özgür, daha güvenli, daha yaşanılır bir yer olması için çalıştıklarını belirten Kılıçlar, Personelimizin uluslararası standartlarda yetişmesi amacıyla imkanlarımızı seferber ediyoruz. 167 yıldır vatandaşımızın huzur ve mutluluğu, birlik ve beraberliği için fedakarca, kesintisiz görev yapan polisimiz, demokratik değerler çerçevesinde hukukun üstünlüğü, insan haklarını temel alan bir anlayışla, güvenlikle ilgili yeni yaklaşımları ve teknolojiyi takip ederek hizmetlerine yansıtmakta ve kendisini sürekli yenilemektedir dedi.
     Teşkilat olarak teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediği, suç ve suçlu kavramının sürekli değiştiği günümüzde enerjilerinin kaynağı olan vatandaşlara kaliteli bir hizmet sunma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Kılıçlar, kurumların kalitesinin ürettikleri hizmetle ölçüldüğünü vurguladı. Kılıçlar, hizmeti sunan nitelikli personelin yetişmesinde eğitimleri veren eğitim kurumuyla, eğiticilerin de önemli bir yer tuttuğunu belirtti.
     Erzurum PMYOnun gerekli olan nitelikli güvenlik personeli yetiştirmek amacıyla 1991 yılında kurulduğunu anımsatan Kılıçlar, bugüne kadar bin 908 öğrenciye eğitim verildiğini, yeni eğitim-öğretim yılında ise 27 kişilik eğitim kadrosu ile toplam 450 öğrenciye daha eğitim verileceğini söyledi.
     Polisliğin, iyilik, adalet, koruma, haksızlığı önleme, yardım etme, insan hak ve hürriyetlerinin güvencesi olma gibi değerleri özünde barındırdığını anlatan Kılıçlar, şunları kaydetti:
     Sevgili öğrenciler, polislik yalnız silah, otorite ve üniformadan ibaret değildir. Her şeyden önce insanlık değerlerini ön planda tutan bir meslektir. Milletimiz tarafından takdirle izlenen teşkilatımızın saygınlığını ve başarısını daha da arttırmak siz genç polis adaylarının mesleğinize olan inancı ve sevgisiyle mümkün olacaktır. Mesleğinizin çok onurlu ama bir o kadar da meşakkatli ve fedakarlık gerektirdiğini unutmayın. Burada alacağınız eğitimle Türk milletinin milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerini meslek etiği ve davranışı haline getirin. Hukuk devleti anlayışıyla milletimizin huzur ve güveni vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği için azim ve kararlılıkla çalışmayı şiar edinin. İnsanlara her zaman saygılı olun, beklentileri boşa çıkarmadan, çalışmaktan taviz vermeden kendinizi geliştirin. Mevlananın dünyayı kucaklayan sevgisini, Hacı Bektaş-ı Velinin engin şefkatini, çağ açıp çağ kapayan Fatihin ferasetini rehber edinin. Güç ve heyecanınızı hiçbir zaman kaybetmeyin.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, üniformanın devleti cismani şekilde temsil eden bir kimlik kazandırdığını belirterek, Üniforma devletin varlığını, hakimiyetini belli eder. Dolasıyla üniformaya leke getirmemek ilkesine riayet edeceğinize inancım tamdır. Hukuk devletiyiz. Polis teşkilatı hukuk devletinin ortasında yer alır. 24 saat görev yapan bir müessesede çalışacaksınız. Bu göreve girdiğiniz için sizi tebrik ediyorum diye konuştu.
     Erzurum PMYO Müdürü Numan Yıldırım da okulda polis adaylarına yasaların kendine verdiği görevleri yerine getirirken, yetkilerini kullanırken tam bir tarafsızlık ve adalet anlayışıyla hareket etmeyi öğrettiklerini söyledi.
     Yıldırım, İyi niyetle ve samimiyetle herhangi bir beklentiye girmeden özel amaçlar peşinde koşmadan, kişisel hesap ve şahsi menfaat derdine düşmeden fedakarca halkımıza güvenlik hizmeti sunma, alacakları her kararda, atacakları her adımda, yapacakları her işte sadece kamu yararını ve toplumun menfaatlerini düşünmeyi esas almaları öğretilmektedir dedi.
     Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, öğrencilere ilk dersi verdi.
     Tören sonunda Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, Vali Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve diğer protokol üyeleri, okulun yemekhanesinde öğrencilerle yemek yedi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurum Polis Meslek Yüksekokulunun açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER