Eşinin şirketi iflas edince, iş kadını

Eşinin şirketi iflas edince, iş kadını oldu -Bigada, eşinin şirketinin 3 kez iflas etmesi üzerine Fatma İpek, aile ekonomisine katkı sağlamak için takı, bijuteri ile hediyelik eşya imal edip satışına başladı -İpek, ürünlerini bugün


ÇANAKKALE (A.A) - Biga ilçesinde yaşayan Fatma İpek (37), eşinin şirketinin 3 kez iflas etmesi üzerine başladığı takı, bijuteri ile hediyelik eşya imalatında, bugün ürünlerini yurt dışına pazarlıyor.
     İş kadını Fatma İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dericilikle uğraşan eşinin ekonomik nedenlerden dolayı 2005 yılından buyana şirketinin 3 kez iflas ettiğini, bunun üzerine aile ekonomisine nasıl katkıda bulunabileceğini düşünmeye başladığını söyledi.
     Evde olduğu dönemlerde el işine merakı bulunduğunu, el becerisinin oldukça iyi olduğunu dile getiren İpek, Tüm kadınların sevdiği gibi ben de takı işini çok seviyorum. Takıyla ilgili ne bulduysam araştırdım, öğrendim ve kendimi geliştirdim. Arkadaşlarımın da katkısıyla ürettiğim ürünleri pazarlamaya başladım dedi.
     İpek, hediyelik eşya işini alışının ve satışının ucuz olması aynı zamanda veresiyesinin bulunmaması nedeniyle tercih ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     İşler büyüdü ve sipariş almaya başlayınca Bigadaki kadınlara da imalatı öğretip, 20 kadınla kazanç sağlama anlamında nazar boncuğu imalatına başladım. İnternette bir çok ürünümüzü sergiledik. Yurt içi ve yurt dışından gelen taleplere göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt dışında daha çok otantik el işi, tasma, boncuklu bileklik ve kolyeler tercih ediliyor. Boyama yaptığımız boncuklardan bileklik, tespih, mumluk gibi değişik aksesuarlar yaparak İstanbul, Ankara, İzmir, Yunanistan, Kıbrıs, İngiltere, Almanya, Bulgaristan ve Fransaya gönderdik. Yurt dışına açılmak benim için çok büyük bir gelişme oldu.
     İpek, aynı zamanda ilçedeki iş yerinde de ürün satışı yaptığını belirterek, 3 ya da 5 bin adet ürün talebi gelmeye başladı. Artık bunları değerlendirip, pazarlamasıyla uğraşıyorum dedi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eşinin şirketi iflas edince, iş kadını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER