Eskişehirde İller Bölgesel İşbirliği ve Değerlendirme

Eskişehirde İller Bölgesel İşbirliği ve Değerlendirme Toplantısı -Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu: Türkiyede hukuk, demokrasi ve sanayi, tam bir eşik ve dönüşüm noktasında


ESKİŞEHİR (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Türkiyede hukukun, demokrasinin ve sanayinin, tam bir eşik ve dönüşüm noktasında olduğunu söyledi.
     Emiroğlu, Eskişehir Sanayi Odası Konferans Salonundaki 1. Grup İller Bölgesel İşbirliği ve Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin son yıllarda gösterdiği gelişmelerin uluslararası toplantılarda da fark edildiğini kaydetti.
     Son yıllarda yapılan uluslararası toplantılarda, Türk milletine imrenerek bakıldığını ifade eden Emiroğlu, şöyle konuştu:
     Türkiyenin yapacağı daha çok şey var. İhracatımız büyük bir ilerleme kaydetti. Buna bağlı olarak ithalatımızda da ciddi bir ilerleme sağlandı. Türkiyede hukuk, demokrasi ve sanayi, tam bir eşik ve dönüşüm noktasında. Türkiyenin 2023 hedefleri ilk açıklandığında acaba olabilir mi- diye herkes bakıyordu. Ancak biz bunun olabileceğini gördük. Gerçekten herkes bu noktaya doğru inanarak gitmeye başladı. Bir kanaviçe gibi hedefe yürüme noktasında, hedefe titizlikle bakacağız. Türkiye önümüzdeki 10 sene içerisinde dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek. Sadece biz değil, yurt dışındaki önemli kuruluşlar, satıcılar ve bilim adamları da bu hedeflere ulaşabileceğimizi düşünüyor. Çünkü, Türkiyenin bu konuda ciddi bir kapasitesi var.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Ramazan Kaya ise böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin Türkiyenin en büyük organize sanayi bölgelerinden birini olduğunu anımsatan Kaya, Eskişehir sanayisi, Türkiye üretimiyle ilgili rakamlara bakıldığında, boraks, dizel lokomotif ve uçak motorları üretiminde ülke üretiminin yüzde 100ünü, soğutucu kompresör üretiminde ülke genelinin yüzde 95ini karşılıyor dedi.
     Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir de Türkiyede sanayicilerin özellikle cari açık konusunda eğitilmesi gerektiğini vurguladı.
     Toplantıya, Eskişehir Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ile Ankara, Sivas, Aksaray, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Karabük ve Yozgatın Bilim, Sanayi ve Teknoloji il müdürleri ile bakanlığa bağlı kuruluşların il temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde İller Bölgesel İşbirliği ve Değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER