Eskişehirde 2012 böyle geçti

Eskişehirde 2012 böyle geçti -Mihalıççık ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağındaki göçük sonucu 4 işçi hayatını kaybetmesi, Eskişehir Oto Tamirciler Sitesindeki bir imalathanede yaşanan patlamada 4 kişinin ölmesi, Eskişehir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde 2012 yılına, Mihalıççık ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağındaki göçük sonucu 4 işçi hayatını kaybetmesi, Eskişehir Oto Tamirciler Sitesindeki bir imalathanede yaşanan patlamada 4 kişinin ölmesi, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi ve Eskişehir Valisi Kadir Koçdemirin içinde bulunduğu makam aracının Ankara-Eskişehir karayolunda kamyonla çarpışması sonucu korumasının hayatını kaybetmesi damga vurdu.
    
     -Ocak-
    
     20 Ocak: Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, evde eğitim gören kas hastası Dila Atmanın karnesini verdi.
    
     -Şubat-
    
     24 Şubat: Anadolu Üniversitesi ile Eskişehirspor arasında üniversite-spor işbirliğinin geliştirilmesi adına 16 maddelik protokol imzalandı.
     28 Şubat: Eskişehirsporlu futbolcu Batuhan Karadeniz, Eda Baş ile evlendi.
    
     -Mart-
    
     10 Mart: Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri başladı.
     19 Mart: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.
    
     -Nisan-
    
     2 Nisan: Eskişehirin Mihalıççık ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağındaki göçük sonucu 4 işçi hayatını kaybetti.
     4 Nisan: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına 2 yıl önce başlanan ve teknolojik donanımı ÇİMSAnın katkısıyla Sabancı Vakfı tarafından sağlanan Türkiyenin en büyük uzay evi Eskişehirde hizmete açıldı.
     12 Nisan: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Eskişehirdeki evinde arama yapılan emekli Albay Alican Türk, gözaltına alındı.
     13 Nisan: Eskişehirdeki bir hamamda çamaşır suyundan etkilenen 22 kadın hastaneye kaldırıldı.
     17 Nisan: Eskişehirde düzenlenen operasyonda 45 kişi gözaltına alındı, 9,9 kilo esrar, 219 uyuşturucu hap ve 24 gram bonzai ele geçirildi.
     17 Nisan: 4 Eylül 2010da tramvay durağında karşılaştığı 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisine Öznur Uluişden tecavüz edip öldürdüğü iddia dilen Ali Haydar Körmeçli, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
     19 Nisan: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Eskişehirde evinde arama yapılan emekli Albay Veli Seyit gözaltına alındı.
     23 Nisan: Merkezi Eskişehirde bulunan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin (TFFHGD) 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek aday olarak seçime giren, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Üst Klasman Gözlemci ve TFFHGD Antalya Şubesi Genel Kurul Delegesi Abdurrahman Arıcı, TFFHGDnin yeni genel başkanı oldu.
     24 Nisan: Türkiyede pilot il seçilen Eskişehirde e-reçete uygulamasıyla reçeteler elektronik ortamda yazılıp MEDULA sistemi üzerinden eczacılar tarafından görülüyor.
    
     -Mayıs-
    
     3 Mayıs: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.
     9 Mayıs: Eskişehirde terör örgütü DHKP-Cye yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
     8 Mayıs: Seyitgazi ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki çocuğun bulunması için çalışma başlatıldı.
     20 Mayıs: Seyitgazi ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki çocuğun cesedi bulundu.
     27 Mayıs: Eskişehirin Sivrihisar ilçesine bağlı Gülçayır köyü yakınlarından geçen Sakarya Nehrinde toplu balık ölümlerine rastlandı.
    
     -Haziran-
    
     1 Haziran: Eskişehirde alarmı ve güvenlik kamerası çalışmayan kuyumcuya giren hırsız, tezgah üzerinde bırakılan 116 bin lira değerindeki altını çaldı.
     11 Haziran: Eskişehirde psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen Mithat Cingi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Farmakaloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan annesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi (63) ile özel bir hastanede Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı olarak çalışan babası Prof. Dr. Emre Cingiyi (70) öldürüp intihar etti.
     22 Haziran: Eskişehir Oto Tamirciler Sitesindeki bir imalathanede yaşanan patlamada 4 kişi öldü.
     24 Haziran: Eskişehirde yapılan 43. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası sona erdi. Türkiye, erkeklerde 199 puanla, bayanlarda ise 192,5 puanla şampiyon oldu.
    
     -Temmuz-
    
     19 Temmuz: Eskişehirspor, 1987-1988 sezonunda Balkan Kupasında yaptığı son maçın ardından, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Saint Johnstone ile karşılaşarak 24 yıllık Avrupa hasretine son verdi.
     22 Temmuz: Eskişehirde düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonasında mücadele eden Nevin Yanıt, kadınlar 100 metre engellide, 12.61lik derecesiyle, kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirdi.
     28 Temmuz: Eskişehirde, caddede oluşan çökme sonucu açılan yaklaşık 7 metre çapında ve iki metre derinliğindeki çukura düşen minibüs, vinçle kurtarıldı.
    
     -Ağustos-
    
     10 Ağustos: Eskişehirli sporcu Gamze Bulut, Londra Olimpiyatlarında kadınlar 1500 metre finalinde gümüş madalya kazandı.
     23 Ağustos: Eskişehirde kurulu TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), NATO Awacs uçaklarına ait TF33 motoru depo seviyesi bakım projesinde, zamanında teslimat, kalite, kontrat idaresi ve zamanında yanıt verme gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucunda, NATO üye ülkelerinin silahlı kuvvetlerinin lojistik ihtiyaçlarını karşılayan NATO Destek Teşkilatı (NSPA) ve Uluslararası Havacılık ve Uzay Yönetim Şirketi (IAMCO) tarafından 2011 yılının En İyi Motor Bakım Firması seçildi.
     29 Ağustos: Eskişehir merkezli Sakarya ve Antalyada çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 51 kişi adliyeye sevk edildi.
    
     -Eylül-
    
     3 Eylül: 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında, masa tenisinde Neslihan Kavas, gümüş madalya kazandı.
     5 Eylül: Eskişehirspor Kulübü futbolcularından Ediz Bahtiyaroğlunun geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.
     23 Eylül: Eskişehirde, Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesinde Kamu Personel Seçme Sınavına girmek için gelen adaylar, okulun inşaat olması nedeniyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) tahsis ettiği servis aracıyla başka bir okula nakledildi.
    
     -Ekim-
    
     2 Ekim: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, TFFnin yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek için Eskişehire geldi.
     17 Ekim: Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Eskişehirde yer alan 33 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadyum inşaatının ihalesi yapıldı.
    
     -Kasım-
    
     3 Kasım: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Eskişehir valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti logosunu tanıttı.
     17 Kasım: Eskişehirde bir genç, Benimle Evlenir misin- kelimelerinin baş harflerinin bulunduğu tişörtleri giyen 20 kişiyle hastanede çalışan kız arkadaşına evlenme teklifinde bulundu.
     30 Kasım: Eskişehir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını Astanadan devraldı.
    
     -Aralık-
    
     6 Aralık: Eskişehirde düzenlenen operasyonda bir tır dolusu kaçak sigara ele geçirildi.
     14 Aralık: Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, makam aracının Ankara-Eskişehir karayolunda kamyonla çarpışması sonucu koruması ve makam şoförü ile birlikte yaralandı. Koruma polisi Şenel Çakır, tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde 2012 böyle geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER