Eskişehirde fırıncılar zamma karşı direniyor

Eskişehirde fırıncılar zamma karşı direniyor -İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Bülent Uludağ:Ekmek zammını uygulamamak için dayanabildiğimiz kadar dayanacağız


ESKİŞEHİR (A.A) - İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Bülent Uludağ, Eskişehirde ekmeğe yapılan 10 kuruşluk zammı uygulamamak için dayanabilecekleri kadar dayanacaklarını, ancak dayanamadıkları noktada uygulamaya geçeceklerini söyledi.
     Uludağ, Sendika Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 65 kuruş olan ekmek fiyatının 75 kuruşa çıkarılmasıyla ilgili olarak, kendilerine uygulayacaksınız şeklinde bir tebligat gelmediği için son noktaya kadar bekleyeceklerini dile getirdi.
     Yıl içerisinde, elektrik, doğalgaz ve buğday taban fiyatlarının yükseldiğine dikkati çeken Uludağ, şöyle konuştu:
     Biz herkesten çok halkla iç içeyiz. Biz, insanların geçim sıkıntılarını ekmeği verirken görüyoruz ve bu konuda zaten duyarlıyız. Eskişehirde zaten ekmek israf edilmiyor. Fırınlarımızda ertesi gün ekmeği dediğimiz bir gün öncesinin ekmeğini, 25-30 kuruşa satıyoruz. Ancak, zam geldiği zaman fırıncılar olarak, kendi tarlamız, un fabrikamız olmadığından, aldığımız mamuller, girdiler yükseldiği için biz de ekmeğe zam yapmak zorunda kalıyoruz. Keşke girdilere zam gelmese de bizde hep aynı fiyattan satsak. Bizim ana giderimiz un, doğalgaz, elektrik, işçilik. Ayrıca işçilerimize de her yıl yüzde on maaş artışı yapıyoruz. Zammın uygulama zamanını son dakikaya kadar bekleyeceğiz. Dayanabildiğimiz kadar dayanacağız. Ancak dayanamayacağımız noktaya gelince zammı uygulamaya başlayacağız.
     Ekmeğin içine konulacak olan kepek gibi katkı maddelerin, ekmek fiyatına yansımasıyla ilgili bir soru üzerine Uludağ, Un fabrikalarının sattığı fiyat önemli.. Fabrika sahibi diyor ki, içinde katkı çok olduğundan, ekmeğin kabarabilmesi için daha kaliteli buğdaydan un üreteceğiz bu da ekmeğin fiyatını geriye düşürmeyecek, aksine yükseltecektir diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde fırıncılar zamma karşı direniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER