Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Türkiye birincileri, Sakallıyı ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 43üncüsü düzenlenen orta öğretim öğrencileri proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallıyı ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büşra Özkeçeci ve Zeynep Rümeysa Keleşoğlu, Tarihi Mirasımız Geçmişten Günümüze Odunpazarı Bölgesi, Odunpazarı Bölgesindeki Tarihi Mekanların ve Kişilerin Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemindeki Yeri ve Önemi Üzerine Bir İnceleme adlı projeyle tarih alanında Türkiye birinciliğini elde etti.
     Özkeçeci ve Keleşoğlu, ziyarette, kendilerine büyük destek sağlayan Sakallıya teşekkür etti.
     Sakallı da Odunpazarının tarihsel mirasını ele alan projeyle birincilik almalarından dolayı öğrencilerle tüm Eskişehir halkının gurur duyduğunu ifade ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
    
     -Çevre gönüllüleri plaketle ödüllendirildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi, atıkların geri kazanımıyla ilgili projeye destek veren çevre gönüllülerini plaketle ödüllendirdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallının makamındaki törende, Sümer Mahallesi Muhtarı Abdullah Ataklıya, Sümer Mahallesinin atık yağ toplama konusunda gösterdiği duyarlılıktan, Halit Aydoğdu ve Gezgin Pedal Grubu üyelerine de atık pil ve plastik kapak topladıklarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.
     Ödülleri sahiplerine teslim eden Sakallı, Odunpazarında çevre koruma bilincinin çığ gibi büyüdüğüne dikkati çekerek, projeye destek verenlere teşekkür etti.
    
     -ESOGÜde 10. Çiçek Dikim Şenliği
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çevre ve TEMA Kulübü, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 10. Çiçek Dikim Şenliğini gerçekleştirdi.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, ESOGÜ Anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Acat da katıldı.
     Çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamak çevrenin korunması ve güzelleştirilmesi konularına dikkati çekmek amacıyla organize edilen ve geleneksel hale getirilen etkinlikte, çocuklar öğretmenleriyle çiçek dikerek keyifli anlar geçirdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER