Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Kalabak suyu Türkiyenin en iyi 8 suyu arasında zirvede


ESKİŞEHİR (A.A) - Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketinin yurt genelinde 115 su markasını kapsayan incelemesinde sadece 10 su markası sağlıklı bulunurken, Eskişehirin değerlerinden Kalabak Suyu, bu 10 marka içinde en sağlıklı ikinci doğal kaynak suyu oldu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 sağlıklı sudan yeşil kapaklı mineralli maden sularından Sakaryada çıkan Buzdağı ile, Kırmızı Kapaklı işlenmiş yani kuyudan çıkarılarak, üretilen sulardan da İstanbulda çıkan Erpınar suyu sağlıklı görüldüğü bildirildi.
     Mavi Kapaklı kaynak (memba) suları içinde de Niğdede çıkan Tekir, Eskişehirde çıkan Kalabak, Boluda çıkan Abant, Kocaelinde çıkan Kipa, Sakaryada çıkan Efemsu, Aydında çıkan Karlık Madran, Sakaryada çıkan Fuska ve Aydında çıkan Şırlan suyu sağlık standartları yönünden en iyi 8 su markası olarak tespit edildiği kaydedildi.
     Çeşitli sağlık koşulları itibariyle Eskişehir Kalabak Suyunun, Niğdeden çıkan Tekir markalı sudan sonra Türkiyenin en sağlıklı doğal kaynak suyu olduğu belirlendi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kalabak Suyunun Türkiyenin en sağlıklı suları sıralamasında, zirvelerde yer almasının gurur verici olduğunu ifade ederek, Kalabak Suyunun Atatürkün emriyle Eskişehire getirilen çok özel bir su olduğunu ifade etti.
     Büyükerşen şöyle devam etti:
     Her seferinde Kalabakın Türkiye-nin en kaliteli ve sağlıklı suyu olduğunu söylüyoruz. Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketinin araştırması da Kalabakın güvenle içilebileceğini bir kez daha kanıtlamış oldu.
    
     -Büyükşehir Belediyesinden aşçılık kursu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Büyükşehir Belediyesi, Sultanderede bulunan 75. Yıl Eğitim Merkezinde aşçılık kursu açtı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, aşçılık kursuna katılan kursiyerlerin, öğrendikleri birbirinden farklı tariflerle hazırladıkları menüleri Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşene ikram ettikleri belirtildi.
     Belediyenin düzenlediği kursları ziyaret eden Büyükerşen, şunları kaydetti:
     Şehrin dört bir yanındaki eğitim merkezlerimizde her dönem binlerce hemşehrimizin aile bütçelerine katkı sağlayacakları mesleki becerileri kazanmalarına imkân sağlıyoruz. Son olarak, Sultanderedeki eğitim merkezimizde aşçılık kursu açtık. Ailelerimizin temel direği annelerimizin, eşlerimizin mutfak becerilerini de ekonomik kazanç sağlayacakları hale dönüştürmelerine yardımcı olmak istedik. Bunda da başarılı olduğumuzu bugün bir kez daha gördüm. Tüm kursiyerleri ve hocalarımızı tebrik ediyorum.
    
     -240 kişi girişimci olabilmek için ter döktü
    
     (Fotoğraflı)
    
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Odunpazarı Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi mülakatları başladı.
     Odunpazarı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Girişimcilik Eğitim Programı kapsamında eğitim görebilmek için başvuruda bulunan 240 adayın, Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen mülakata katıldıkları ifade edildi.
     Komisyon tarafından iş tecrübesi, iş planı, sermaye ve istihdam konu başlıkları altında, mülakat sınavına tabi tutulan adayların eğitime hak kazandıkları takdirde, KOSGEBin sağladığı hibe ve kredi imkânlarından yararlanarak, kendi işlerini kurma fırsatı yakalayacakları duyuruldu.
    
     -Ataçtan Sivrihisar Eğitim Vakfı Kültür Evi ziyareti
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Eğitim Vakfı Kültür Evini ziyaret ederek, Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Naci Şakar ve Sivrihisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhanettin Sarıkaya ile görüştü.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı bölgesinde insan odaklı pek çok projeye imza attıklarını ifade eden Ataç, Alzheimer Merkezi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi gibi sağlık alanında, önemli projeleri hayata geçirdiklerini aktardı.
     Belde evleri sayısının 15e ulaştığını belirten Ataç, şu ifadeleri kullandı:
     Bu proje kadını evden çıkarma projesidir. Kadınlar belde evlerinde kurslara katılırken, iki yılda toplam 40 bine yakın kadın kültür gezilerine katıldı. Bilmediği, görmediği yerleri gördü. Evde bakım projesiyle muhtaç durumdaki yaşlıların evde tedavi ve bakımları yapıldı, ev temizlikleriyle onarım işlerine kadar pek çok hizmet verildi. 180 eve ulaşıldı ve periyodik kontrolleri halen devam ediyor.
     Şakar da, Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, Ataça teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER