Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -ESOGÜden yaratıcı drama ile matematik öğretimi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalının, ilköğretim matematik öğretmeni adaylarına yönelik olarak düzenlediği ve küçük öğrencilere farklı drama teknikleri ve oyunla matematiği sevdirerek, kalıcı bir biçimde öğretmeyi amaçlayan Yaratıcı Drama ile Matematik Öğretimi tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.
     Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, ESOGÜ İlköğretim Bölüm Başkanı ve Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Yenilmez, Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, anabilim dalı olarak kısa süre önce düzenledikleri Dünya Pi Günü kutlamaları hakkında kamuoyundan çok olumlu dönüşler aldıklarını bildirdi.
    
     -ESOGÜ Hastanesinden hastalara kolaylık-
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesinin yeni bir uygulama ile hastaların tetkik sonrası raporlarının çıkıp çıkmadığının hastane web sitesi üzerinden takip edilebileceği belirtildi.
     Rektörlükten yapılan açıklamada, bugüne kadar hastane web sitesi aracılığı ile randevu alma, randevu sorgulama, randevu iptali gibi işlemleri yapabilen ve tetkik sonuçlarını internet ortamından takip edebilen hastaların artık, tetkik sonrası raporlarının çıkıp çıkmadığını da hastane web sitesi üzerinden takip edebileceği bildirildi.
    
     - ESOGÜde sertifika töreni-
    
     ESOGÜ Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM) tarafından düzenlenen ve Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Cingi tarafından verilen, Etkili Sunum Yapma Teknikleri Eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi.
     Sertifika töreninde konuşan ESOGÜSEM Müdürü Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş, artık birçok meslekte sık sık sunum yapmak gerektiğini, ancak bunun etkili bir şekilde yapılmasının şart olduğunu aktardı.
    
     -Sağlık-Senden Huzurevi ziyareti-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin ile Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ali Çege, Maide Bolel Huzur Evinde kalan yaşlıları ziyaret etti.
     Sağlık-Senden yapılan yazılı açıklamada, Tekin, ziyarette yaptığı konuşmada, yaşlıların hayatın ömürlerinin son baharında rahat ettirmek, onlara huzurlu ortamlar oluşturmak, toplumumuz ve devletimiz adına tarihsel bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
     Yaşlılarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek alanlar oluşturmak, sosyal devletin temel görevlerindendir diyen Tekin şunları kaydetti:
     Tarihsel köklerimiz ve inançlarımızdan uzaklaştıkça, toplumumuzda yaşlılarımıza yönelik olumsuz tutum ve davranışlar yaşanır, ailesinden kopartılan, sokağa terk edilen, ya da aile içinde huzur ortamı bulamadığı için kendisi ayrılan vakalara daha sık rastlanır olmuştur. Bu durumda bulunan yaşlılarımıza bir yuva ortamı oluşturmak amacıyla devletin kurduğu sosyal hizmet kurumlarına her geçen yıl daha fazla yaşlımız başvurmaktadır. Bir toplumun geleceği açısından tehlikeli bir süreç olan bu sosyal yaranın tedavisi için, millet olarak bizi biz yapan değerlerimize daha fazla sahip çıkmamız zaruridir. Yeni nesilleri batının bireyselliği ön planda tutan bencil kültüründen korumak ve tarihsel değerlerimiz ile genç kuşak arasında köprü kurmak adına eğitsel, kültürel ve sosyal projeler geliştirilmelidir.
    
     - Atlas Sirki Eskişehirde-
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiyenin ilk sirki olan Atlas Sirkini Eskişehirlilerle buluşturacak.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Türkiyenin ilk sirki olan Atlas Sirkinin 29 Mart Cuma gününden itibaren izlenebileceği duyuruldu.
     Gösteriler, 7 Nisan Pazar gününe kadar, Cumartesi ve Pazar günleri 14.30, 15.30 ve 16.30, akşam 18.30, 19.30 ve 20.30; hafta içi ise 18.30, 19.30 ve 20.30da izlenebilecek.
     Sirkte; ip cambazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık, palyaçolar, sihirbazlar ve yüksek hava gösterileri sahnelenecek.
    
     - Çanakkale Şehitleri, Eskişehirde anıldı-
    
     Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Tarihin En Hazin Bestesi Çanakkale adlı anma programı düzenlendi.
     Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından bir otelde düzenlenen programda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, mart ayının Türk tarihinin en önemli olaylarının yaşandığı aylardan biri olduğunu ve bunlardan en önemlisinin de Çanakkale Meydan Muharebesi olduğunu belirterek, Kadınıyla erkeğiyle tıklım tıklım bir salonda hepimiz hüzünlendik. Burada söylenen türküler, şarkılar bir kez daha gösterdi ki biz biriz, birlikteyiz, Çanakkaledeyiz ifadesini kullandı.
     Sanatçı Gökmen ve Ahmet Bozkuşun beraber sahne aldığı gecede, Çanakkale şehitleri türkü ve şiirlerle anıldı.
     Programa Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Salih Gökçe ve çok sayıda davetlinin katıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER