Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkaya:

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkaya: Vatandaşlar, orman alanlarında ya da yakınlarında en ufak bir duman gördüklerinde, mutlaka 177ye bildirmelidir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, vatandaşların orman alanlarında ya da yakınlarında en ufak bir duman gördüklerinde, mutlaka 177ye durumu bildirmeleri gerektiğini söyledi.
     Sarıkaya, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, yaz aylarının ve aşırı sıcakların ormanlar için riskli dönemler olduğunu belirterek, yangınlar konusunda titizlik gösterdiklerini kaydetti.
     Orman alanlarında bu sezon ciddi bir yangın yaşanmadığını ifade eden Sarıkaya, şöyle konuştu:
     Afyonkarahisarda 1, Eskişehirde ise 2 yangın meydana geldi. Bu yangınlar, 1er hektarın altında kaldı. Yanan orman alanlarında ise aynı yıl içerisinde yeniden ağaçlandırma yapıyoruz. Bu konuda orman köylüleri ve halkımızla çalışıyoruz, bilinçlenmelerini istiyoruz. Vatandaşlar, orman alanlarında ya da yakınlarında en ufak bir duman gördüklerinde, mutlaka 177ye bildirmelidir.
     Sarıkaya, Afyonkarahisarda yangınlara karşı, 84 yangın işçisi, 11 arazöz, 4 yangın aracı ve 7 gözetleme kulesinin bulunduğunu bildirdi.
     Afyonkarahisar ve Dinar Orman İşletmelerine toplam 40 yangın söndürme işçisinin alımıyla ilgili İŞKUR aracılığıyla ilan yaptıklarını hatırlatan Sarıkaya, 2 bin 40 başvuru aldıklarını 19 Temmuzda çekilişle 40 kişinin işe alımının yapılacağını vurguladı.
    
     -Orman alanı, 209 bin hektardan, 310 bin hektara çıktı-
    
     Sarıkaya, Afyonkarahisarda 7 bin 500 hektar alanda ağaçlandırma yapacaklarını ve bunun önemli bölümünün tamamlandığını anlatarak, şöyle devam etti:
     Kalan bölümde arazi düzenleme çalışmaları devam ediyor. Sonbaharda dikimlerini gerçekleştireceğiz. Afyonkarahisarda 209 bin hektar olan orman alanı, 310 bin hektara çıkarıldı. 2B vasfındaki 6 bin 919 hektar alanın tespitini yaptık. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile yürütülen çalışmaların ardından bu arazilerin satışı için Maliyeye devredeceğiz. Afyonkarahisardaki Sessiz Yol Projesi çalışması devam ediyor. İl için önemli bir yatırım olan Tıbbi Aromatik Merkez Projesinin de 2 milyon liralık bölümü ihale edildi. Müteahhit çalışmalara başladı ve gelecek yıl proje hayata geçirilecek.
    
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER