Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ünal:

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ünal: 19 Temmuzda 42 yıllık Avrupa özlemini gidermiş olacağız UEFA Avrupa Liginde turları geçebilecek kadroya, teknik ekibe, taraftara, camiaya sahibiz


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İskoçyanın Saint Johnstone takımıyla 19 Temmuzda yapacakları maçla Eskişehirsporun 42 yıllık Avrupa özleminin giderileceğini söyledi.
     Ünal, Eskişehirspor Tesislerini ziyaret eden Göztepe Spor Kulübü Başkanı İmam Altınbaş ile düzenlediği basın toplantısında, UEFAda Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edip, Türk futbol kamuoyunun moralini yüksek tutmak istediklerini kaydetti.
     19 Temmuz Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İskoçyanın Saint Johnstone takımını Atatürk Stadında konuk edeceklerini anımsatan Ünal, Bu mücadelede 42 yılın özlemini de gidermiş olacağız. Bunu süslememiz lazım. Futbolun güzelliği gol, yani galibiyet, turları geçmek. Bunu yapabilecek kadroya, teknik ekibe, taraftara, camiaya sahibiz. Eskişehirspor bunu da başarabilir, inşallah başaracağız. Onun için Eskişehirspor takımının önü açılmıştır. Bir şehrin takımı hangi ligde, şehir o ligdedir. Eskişehirspor, bugün Avrupa Liginde oldu. Avrupa kupalarında mücadele edecek dedi.
    
     -Yeni stadyum yapacak bir Başbakanı, stadımızda ağırlamaktan gurur duyarız
    
     Ünal, 26 Temmuzdaki rövanş maçı için ise Eskişehirdeki protokol mensupları, iş adamları, yöneticiler ve basın mensuplarıyla bir gün önceden uçakla İskoçyaya hareket edeceklerini bildirdi.
     Bu arada Eskişehirsporun mevcut kadrosunun yüzde 75ine büyük kulüpler başta olmak üzere transfer teklifleri yapıldığını anlatan Ünal, takımın defans, orta saha ve forvet alanına takviyeler yapıp, takımı gençleştirdiklerini belirtti.
     Ünal, bir basın mensubu tarafından 15 Temmuzda AK Parti Eskişehir 4. Olağan İl Kongresinin Atatürk Stadında yapılacağının hatırlatılması üzerine ise Bize yeni stadyum yapacak bir Başbakanı, kendi stadımızda ağırlamaktan gurur duyarız ifadesini kullandı.
     Ünal, öte yandan bugün Göztepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaşın kendilerinin misafiri olduğunu ifade ederek, Göztepe takımının bu sezon hayali, Süper Lig. Süper Lig için çalışma yapıyor. Göztepe ile zaten kardeş kulübüz. Eskişehirspor, Göztepe takımına her zaman destek verecek. Göztepede biz kimi istiyorsak, o oyuncu bizimdir. Biz de onlara bundan sonra da sonuna kadar destek oluruz. Bu iki takım kardeş takımdır. Kasımpaşada kardeş takımımız. Kardeşlerimiz çoğalıyor diye konuştu.
     Göztepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Altınbaş da, büyük işlerin büyük ekip ve vizyonla olabileceğine dikkati çekerek, 42 sene sonra Avrupaya gidiyorsunuz. Bu bir vizyon, çalışma ürünüdür. Eskişehirspor, Göztepe birlikteliği bundan sonra daha da güçlenerek devam edecektir açıklamasını yaptı.
     Konuşmaların ardından Ünal, Altınbaşa Eskişehirspor forması, lületaşından yapılmış pipo ve satranç takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Oktay Özden / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ünal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER