ETOnun ağustos ayı Meclis toplantısı

ETOnun ağustos ayı Meclis toplantısı -ETO Başkanı Karacan: Şehrimizde ihracat yapan veya yapmak isteyen firmalarımızın yer aldığı Eskişehirexpo yakın bir zamanda hayata geçecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Ticaret Odasının (ETO) ağustos ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.
     ETOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Aranın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü ve karara bağlandı. ETOnun ağustos ayı faaliyetleri toplantıda video film olarak meclis üyeleriyle paylaşıldı.
     ETO Başkanı Harun Karacan, yaptığı konuşmada, hain terör örgütünün saldırılarında şehit düşenlere Allahtan rahmet, yakınlara baş sağlığı, yaralananlara da geçmiş olsun diledi.
     Her fırsatta Eskişehirin Türkiyenin 2023 vizyonundaki önemini vurguladıklarını belirten Başkan Karacan, ETO olarak, bu hedef doğrultusunda çok yakında bir ilke daha imza atacaklarını vurguladı.
     Karacan, Eskişehirin ihracatçılarını, üreten ve çalışan ellerini tüm dünyaya taşıyacaklarını belirten Karacan, şunları kaydetti:
     Şehrimizde ihracat yapan veya yapmak isteyen firmalarımızın yer aldığı Eskişehirexpo yakın bir zamanda hayata geçecek. Bu sayede Eskişehirli ihracatçılarımız, dünyadaki 400den fazla temsilciliğin networkünde olacak. Ayrıca Eskişehirden mal almak isteyen biri, ihracatçı firmalarımızı, dünyanın her yerinden, internet üzerinden görebilecek. Üreticilerimiz bu ağda ürünlerine yer verebilecek. Üstelik bu ticaret portalı dünyanın en çok konuşulan 5 dilinde yayınlanacak. Katalog olarak da hem yurt dışındaki müşavirliklerimiz, ataşelerimize hem de bütün ticaret odalarına gönderilecek.
    
     -UMEM ile istihdam ve yetişmiş insan kaynağı sağlanacak-
    
     ETOnun işbirliğiyle düzenlenecek olan UMEM Projesi hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Karacan, hizmet sektöründe yetişmiş eleman sıkıntısı çeken üyeler için UMEM kurslarının başvurularının başladığını dile getirdi.
     Konunun yeteri kadar talep görmediğini anlatan Karacan, UMEM ile istihdam ve yetişmiş insan kaynağı sağlanacak. Eğitimler sırasında kursiyerlere günlük 25 lira verilecek. Bu kursiyerlerin çalıştırılması durumunda 42 ay boyunca işveren sigorta primi kamu kaynaklarından karşılanacak. Bu sayede firmalarımız uzman ve kalifiye personellerle çalışma fırsatı bulacak ifadelerini kullandı.
     Karacan, tüccar ve sanayicinin 1 Temmuzda yürürlüğe giren Borçlar Kanunu ile ilgili sıkıntılar yaşadığını ve bu maddelerin değiştirilmesi için ETO olarak başlattıklarını anlatarak, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının da ilk yönetim toplantısının gerçekleştirdiğini, ETOnun da bu projenin bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ETOnun ağustos ayı Meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER