Evde diş tedavisi hizmeti yaygınlaşıyor

Evde diş tedavisi hizmeti yaygınlaşıyor -Kırşehir Ağız Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan 2 mobil ekip ile 2012 yılı ilk 6 ayında 70 hastaya evde bakım hizmeti verildi


KIRŞEHİR (A.A) - Sağlık Bakanlığının sürdürdüğü Evde Bakım Hizmetleri kapsamındaki evde diş tedavisi hizmeti yaygınlaşıyor.
     Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde kurulan 2 mobil ekip ile il genelinde, 2012 yılının ilk 6 ayında 70 hastaya evde diş tedavisi uygulandı.
     Sağlık İl Müdürü Dr. Selçuk Büyüker, AA muhabirine yaptığı açıklamada,
     Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelemeyecek durumda olan ve diş rahatsızlığı olan hastalara evde bakım hizmeti kapsamında hizmet verilmeye başlandığını söyledi.
     Büyüker, Evde Bakım Hizmetleri, Kırşehirde başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Genel olarak, hastaneye gelemeyecek durumda olan hastalarımıza ekiplerimiz hizmet vermektedir. Diş tedavisi de buna dahil edilmiştir. 2012 yılının ilk 6 ayında, 70 hastaya diş tedavisi hizmeti uygulandı. Bu hastalarımıza 65 diş çekimi, 12 total protez ve 12 diş tamiri yapıldı dedi.
     Hastaneye gelemeyecek durumdaki kişilerin diş rahatsızlıkları ile ilgili şikayetlerinin dikkatli bir şekilde incelendiğini ifade eden Büyüker, gerekli başvurunun ardından, inceleme yapılarak evde diş tedavisi hizmeti verildiğini kaydetti.
     Büyüker, evde diş tedavisi hizmetinin yanı sıra, 2012 yılı ilk 6 ayında, başta kanser hastaları olmak üzere, hastaneye gelemeyecek durumdaki 457 hastaya evde tedavi hizmeti verildiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Evde diş tedavisi hizmeti yaygınlaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER