EXPO 2020 resepsiyonu

EXPO 2020 resepsiyonu -İEFe katılan yabancı ülke delegasyonuna İzmirin EXPO 2020 adaylığına yönelik resepsiyon verildi -İzmir Valisi Cahit Kıraç: -İzmir Enternasyonal Fuarı gibi büyük organizasyonlara imza atan İzmir, aday


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Enternasyonal Fuarına katılan yabancı ülke delegasyonlarına, kentin EXPO 2020 adaylığına yönelik resepsiyon verdi.
     Vali Kıraçın ev sahipliğinde, İzmir Tarih ve Sanat Müzesinin bahçesinde verilen resepsiyona, İzmir Enternasyonal Fuarına (İEF) katılan ülkelerin, aralarında bakan, bakan yardımcıları ve büyükelçilerinin bulunduğu delegasyonlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş katıldı.
     Kıraç, resepsiyonda, konuk delegasyonun bu yıl 81incisi düzenlenen İEFnin tarihine tanıklık ettiğini belirterek, şunları söyledi:
     Dev bir miras niteliğindeki İzmir Enternasyonal Fuarı, gelecek vizyonda İzmiri daha üst bir seviyeye çıkarma fırsatı sunmaktadır. İzmirin aday olduğu EXPO 2020 ile fuarımız birbirlerini tamamlamaları açısından ayrılmaz bir bütünlük oluşturacaktır. EXPO 2020ye aday olan İzmirin bu konudaki en önemli avantaj ve en güçlü referanslarından birisi İzmir Enternasyonal Fuarıdır. İzmir Enternasyonal Fuarı gibi büyük organizasyonlara imza atan İzmir, aday olduğu EXPO 2020yi en iyi şekilde organize edecektir.
     EXPOnun dünyanın en büyük uluslararası organizasyonu olduğunu ve İzmirin 2020 yılında düzenlenen EXPOya, Herkes için sağlık ana temasıyla aday olduğunu hatırlatan Kıraç, Türkiyenin son yıllarda sağlık alanında önemli reformlar gerçekleştirdiğine dikkati çekti.
     Kıraç, İzmir olarak EXPO 2020yi sadece 6 aylık bir sergi olarak düşünmediklerine değinerek, şunları kaydetti:
     EXPO, dünyada sağlık hizmetlerini iyileştirmek, daha geniş kesimlere erişim sağlamak başlatacağımız bu yolculukta bir durak olacak. Türkiyenin özellikle son 10 yılda sağlık alanında yapmış olduğu refomları dünya ülkeleriyle paylaşmak istiyoruz. Bu alandaki pratik uygulamaları birlikte yapmak istiyoruz. Özellikle Afrika ülkelerinde Türkiye olarak olmayı bir insani görev olarak görüyoruz. Temamızı sağlık olarak seçmemizin sebebi dünyada insanların en önemli sorununun sağlık olmasıdır.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber EXPO 2020 resepsiyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER