Farklı dinlerden insanlar aynı duaya amin

Farklı dinlerden insanlar aynı duaya amin dediler -Antalyanın Kumluca ilçesindeki Olimposta gerçekleştirilen bayram kutlamalarına yerli halkın yanı sıra yörede yaşayan yerleşik yabancılar ve tatil için bölgede bulunan turistler


ANTALYA (A.A) - Kumluca ilçesindeki Olimposta gerçekleştirilen Ramazan Bayramı kutlamalarına yerli halkın yanı sıra yörede yaşayan yerleşik yabancılar ve tatil için bölgede bulunan turistler de katıldı.
     İlçenin Yazır köyü sınırları içinde kalan Olimposta Ramazan Bayramı, yüzyıllardır sürdürülen Amin duası geleneğiyle kutlanıyor. Bayram namazının ardından cami avlusuna toplanan köylüler, çocuklar için satıcılardan şeker alırken, bazı yabancılar da törenleri izledi. Bazı yabancılar da şeker alarak kutlamalara ortak oldu.
     Bir kilim üzerine toplanan şekerler, daha sonra cami avlusundaki çocuklara eşit olarak dağıtıldı. Şeker dağıtımından sonra cami imamı tarafından dua okundu. Okunan duaya köylüler ve çocuklar Amin diyerek eşlik ederlerken, bölgede yaşayan yerleşik yabancılar ve tatil için bölgede bulunan bazı turistler de farklı dinlerden olmalarına rağmen yapılan duaya katıldılar.
     Yazır köyü muhtarı Halil Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde yapılan bayram geleneğinin yüzyıllardır sürdürüldüğünü, kendilerinin de bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını söyledi.
     Yazır köyü ve Olimposun dünyaca tanınan turistik bir bölge olduğunu dile getiren Karataş, bölgede çok sayıda yerleşik yabancı olduğunu, her yıl da binlerce turist geldiğini ifade etti.
     Köydeki bayramlaşma törenlerine yabancıların da katıldığını belirten Karataş, Bayram kutlamalarımız yüzyıllardır devam ediyor. Gerek yerleşik yaşayan yabancılar, gerekse tatil için bulunan yabancılar da geleneklerimize katılıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Herkesin bayramını kutluyorum dedi.
    
     -Yabancıların gözünden bayram ve bayramlaşma törenleri-
    
     Yazır köyünde uzun yıllardır yerleşik olarak yaşayan, bu sayede Türkçeyi öğrendiğini söyleyen 43 yaşındaki Alman Harald Aumecier, Olimposta bulunduğu sürece mutlaka bayram kutlamalarına katıldığını söyledi.
     Bayramlardaki bu güzel geleneğin yaşatılıyor olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Aumecier, Bu, hoşgörü kültürünün bir sembolüdür, bize bunu gösteriyor. Burada çocukların etkinliklerin içinde yer alması, dünya için de çok önemli. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir diye konuştu.
     Olimposta tatil için bulunduğunu ve ilk kez böyle bir etkinliğe katıldığını anlatan Alman tatilci Mawcel Flath da Avrupada da buna benzer etkinliklere katıldığını, ancak buradaki etkinliğin daha içten ve doğal olduğunu vurguladı.
     Çocuklarla birlikte bayram etkinliği yaşamanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Flath, bu günün yaşamında ayrı bir yeri olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Farklı dinlerden insanlar aynı duaya amin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER