Fener Rum Patriği Bartholomeos Fethiyede

Fener Rum Patriği Bartholomeos Fethiyede -Bartholomeos, Fethiye ilçesindeki Kayaköy Ören Yerini gezip, kiliselerde dua etti


MUĞLA (A.A) - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Fethiye ilçesindeki Kayaköy Ören Yerini ziyaret etti.
     Bartholomeos, New Yorkta yaşayan Rum Ortodoks Kilisesinin pederi Alexander Karloutsos, Fransa metropoliti Emmanuel Adamakis ve Adalar metropoliti Haralambos Sofroniadis ile yaptığı ziyarette, Kayaköydeki kiliseleri ve evleri gezdi.
     Yetkililerden Kayaköyde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bartholomeos, kiliselerde, dua etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tatil için bulunduğu Dalyandan akrabaları ve dostlarıyla Kayaköyü gezmek için Fethiyeye geldiğini söyledi.
     Kendisinin daha öne birkaç kez Kayaköyü gezme fırsatı bulduğunu anlatan Bartholomeos, "Ben daha önce birkaç kez Kayaköye gelmiştim ama arkadaşlarım ilk kez geliyor. Onlara bu çok ilginç, çok enteresan köyü göstermek istedim. Arkadaşlarımla kiliselerde atalarımızı hatırladık, onların ruhları şad olsun diye dua ettik" ifadesini kullandı.
     Bartholomeos, yörede yaşayan vatandaşların refah, sıhhat ve afiyet içinde yaşamlarını sürdürmeleri temennisinde bulunarak, "İnşallah buraya çok turist gelir ve burada yaşayan insanlar bol bol kazanç elde ederler" diye konuştu.
     Ziyaret sırasında, jandarma ekipleri Kayaköyün çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Fener Rum Patriği Bartholomeos Fethiyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER