Fenerbahçenin yeni sezon hazırlıkları

Fenerbahçenin yeni sezon hazırlıkları -Teknik Direktör Kocaman: -(Hamit Altıntop) Bu transferde biraz önleyici olduğumla ilgili bir takım şeyler söyleniyor. Bu doğru değil -Hamite teklifte bulunduk ancak transfer gerçekleşmedi.


DÜZCE (A.A) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Hamit Altıntopun takıma transferini önlediği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, Hamite teklifte bulunduk ancak transfer gerçekleşmedi. Bununla ilgili daha fazla konuşmak doğru değil. Hamit Galatasaraya hayırlı olsun dedi.
     Kocaman, Düzce Topuk Yaylasındaki kulüp tesislerinde, yeni sezon hazırlıkları sırasında düzenlediği basın toplantısında, çok güzel bir yerde, çok güzel bir çalışma ortamı yakaladıklarını anlatarak, Fenerbahçe Kulübünün uzun yıllar bu tesisi bütün branşlarda kullanabileceğini söyledi.
     Kulübün geçen sezonda en sıkıntılı dönemini yaşadığı 3 Temmuzdan bir yıl sonra aynı tarihte antrenmanlara başladıklarını anlatan Kocaman, yarın ki antrenmanla 19uncu antrenmanlarını tamamlayacaklarını kaydetti.
     Kocaman, daha sonra maç oynamak için Avusturyaya geçeceklerini ifade ederek, burada biraz daha hem kuvvet hem dayanıklılık üzerine çalışarak amaçlarına şu an itibariyle ulaştıklarını dile getirdi.
     Bundan sonra ikinci etabın başlayacağını ve 16 Temmuzda Avusturyaya gideceklerini vurgulayarak, Orada 4 hazırlık maçı yapacağız. Almanya ve Avusturyanın kulüplerimize getirdiği yasaklamadan dolayı programda değişiklikler oldu. Çok ufak bir takım değişiklik olabilir ama maç programımızı bir şekilde uygulayarak ön eleme maçına hazır hale geleceğiz dedi.
     Kocaman, Türk futbolu ve Fenerbahçenin sıkıntılı bir dönemden geçerek çok şey kaybettiğini anlatarak, şunları kaydetti:
     6 Temmuzda buraya geldik. 7 Temmuzda da bu muazzam şekilde çok çalışılmış bir organizasyon altında bir basın toplantısı yaptım ve o gün söylediklerimin arkasındayım. Çünkü o 3-4 günlük süreçte olaylara baktığınızda, sahada hiçbir şey gözükmüyor. Bir takım telefon konuşmaları vardı. Bir yanlışlık var bu işte dedim. Buradaki basın toplantısında da açıkçası onu kast etmiştim. Pek çok benzeri olayda olduğu gibi, yurt içi ve yurt dışında artık şike ya da benzeri başka şekilde söylenen şeyleri sadece 3-5 bin kişi izlemiyor, milyonlarca insan televizyonlardan izliyor. Çim sahaya bakmak lazımdı. Aklıselim bir yapı olsaydı sahaya bakılması lazımdı. Ondan sonra bağlantı kurmak daha sağlıklı olabilirdi. Çok şükür ki, olay benim biraz da iç güdüsel olarak işaret ettiğim yere doğru geldi. Çok büyük mesai, emek harcayarak, büyük iniş ve çıkışlar yaşayarak elde ettiğimiz şampiyonluğun masa başında elimizden alınması sıkıntılı olacaktı.
     Kocaman, transferin henüz bitmediğini dile getirerek, ana kadrolarından bazı oyuncuların ayrıldığını ve bu nedenle bazı transferler yapacaklarını ifade etti. Emre Belözoğlu ve Ziegler ve Yobonun yerine stoper olarak Egemen Korkmazı, orta sahaya Mehmet Topal ve sol bek olarak Hasan Ali Kaldırımı aldıklarını belirten Kocaman, bu transferlerin Fenerbahçeye çok faydalı olacağını anlattı.
    
     -Hamit Galasaraya hayırlı olsun-
    
     Bir ya da iki transfer daha yapabileceklerini kaydeden Kocaman, bunlardan birinin orta saha, diğerinin de savunma oyuncusu olacağını bildirdi.
     Kocaman, savunma oyuncusu tercihleri içinde Yobonun da bulunduğuna dikkati çekerek, Yobonun kulübüyle ilgili sıkıntıların bulunduğunu Egemen Korkmazın transferiyle bu anlamda nefes aldıklarını ile getirdi.
     Transferle ilgili ana konularından birinin yerli oyuncular ve iki sene sonra oluşacak 5 yabancı sayısı olduğunu ifade eden Kocaman, şunları kaydetti:
     Bir de nitelikli, Fenerbahçe formasını taşıyacak oyuncuların sayısını artırmaktı. Egemen ve Hasan Aliyle bunu bir ölçüde gerçekleştirdik. Fenerbahçe doğru bir adım attı. Hamit Altıntop bunların içinde olabilirdi. Bu transferde biraz önleyici olduğumla ilgili bir takım şeyler söyleniyor. Bu doğru değil. Hamite teklifte bulunduk ancak transfer gerçekleşmedi. Bununla ilgili daha fazla konuşmak doğru değil. Geçmişte kalmış, en azından bugün itibariyle konuşulması veya yapılması mümkün olmayan şeylerle vaktimizi harcamayalım. Hamit Galatasaraya hayırlı olsun.
     Kocaman, Mustafa Pektemek ve Fernandesle ilgili bir taleplerinin olmadığını belirterek, Bir oyuncunun ayrılma tercihi olursa onun yerine transfer talebim olabilir. Takımdan ayrılacak oyuncular olacak. Bienvenu ile ilgili verdiğimiz bir karar yok ifadesini kullandı.
     Takımda bulunduğu süre içinde, günün koşullarına uygun, gençleştirilmiş, bütçe ve verimliliği birbirine yakın ve kulübe bağlılığı daha yüksek oyuncu grubuyla çalışmak istediğini aktaran Kocaman, ayrıldığında da böyle bir grup bırakmayı amaçladığını bildirdi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Fenerbahçenin yeni sezon hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER