Fıtr sadakası bayram namazından önce verilmeli

Fıtr sadakası bayram namazından önce verilmeli -Isparta il Müftüsü Avcı: -Fıtr sadakasının bayram namazından önce verilmesi gerekir. Bayram namazından sonra verilirse sadece sadaka türünden verilmiş olur


ISPARTA (A.A) - Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Fıtr sadakasının bayram namazından önce verilmesi gerekir. Bayram namazından sonra verilirse sadece sadaka türünden verilmiş olur dedi.
     Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sadaka-ı fıtr ibadetinin Ramazan ayına mahsus olduğunu söyledi.
     Ramazan ayını idrak eden her Müslümanın az veya çok sadaka-ı fıtr vermesi gerektiğini belirten Avcı, Büyüklerin kendileri küçüklerin velileri vermelidir. Fıtr dille, gözle, kulakla işlenen hataların kefaretidir. Bedenin ve sağlığın şükrüdür. Yoksullara yardımdır. Fıtr sadakasının bayram namazından önce verilmesi gerekir. Bayram namazından sonra verilirse sadece sadaka türünden verilmiş olur dedi.
     Zekat ve sadakanın insanı günahlardan temizlediğine dikkati çeken Avcı, Malı nemalanır. Felaketlerden korunur, bereketlenir. Allahın rızasına nail olur. Yoksulu sevindirdiği için, hem fakirin hem de insanların hoşnutluğunu kazanır. Allaha karşı kulluk görevini, insanlara karşı da insanlık görevini yapmış olur. Cömert kişi hem Allah hem de insanlar tarafından sevilir diye konuştu.
     Avcı, Din İşleri Yüksek Kurulunun fitre miktarını 8 lira 50 kuruş olarak belirlediğini kaydederek, bu miktarın en altı limit olduğunu, durumu iyi olanların bu miktarın üzerinde bir miktar vermelerinin daha iyi olacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fıtr sadakası bayram namazından önce verilmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER