Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig -Gaziantepspor Teknik Direktörü Uygun: -"Hiçbir maç kolay değil, kazanmak için mücadele etmek lazım"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına ilişkin, "Hiçbir maç kolay değil, kazanmak için mücadele etmek lazım" dedi.
     Kırmızı-siyahlılar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını Celal Doğan Tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun nezaretinde gerçekleştirdi.
     Antrenman öncesinde tesislere gelen Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Uyguna çiçek vererek, baklava ikram etti. Öğrenciler, teknik heyet ve futbolcularla bir süre sohbet ettikten sonra fotoğraf çektirdi.
     Uygun, düzenlediği basın toplantısında, deplasmanda yapacakları maçı kazanarak çıkışa geçmek istediklerini söyledi.
     Geçen hafta 1-0 yenildikleri Kayserispor maçında iyi bir futbol ortaya koyamadıklarını vurgulayan Uygun, "Önümüzde zorlu bir İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı var. Hiçbir maç kolay değil, kazanmak için sahada mücadele etmek lazım. Kendi oyun anlayışımızı sahaya yansıtmamız gerekiyor" diye konuştu.
    
     -Türk futbolcuların gelişimi-
    
     Uygun, genç milli takımların Avrupa Şampiyonu olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
     "Biz 16 yaşına kadar çok iyiyiz. Bunun sebebini araştırmak lazım. Genimizde yetenek var. Hangi iş olursa olsun, çok çabuk adapte olup yeteneklerimizle o işi en güzel şekilde yapabiliyoruz. 16 yaşına kadar gelen futbolcu bu yaştan sonra ne oluyor da ilerleyemiyor- Dünya Kupasına gidemiyoruz. Şu an puanımız 6. Ne oluyor da her şey bir anda değişiyor- Demek ki burada bir yanlışlık var."
     Uygun, Kulüpler Birliğinin teknik direktörlerin aynı ligde bir sezonda tek takım çalıştırmasına yönelik projesiyle ilgili soru üzerine, "Teknik direktörlerin bir sezonda tek takım çalıştırmasının, avantajlarının yanı sıra dezavantajları da var" dedi.
     Anlaşmaya varılacak teknik direktörlerle önce detaylı görüşme yapılması gerektiğini savunan Uygun, şunları kaydetti:
     "Herkesin projesine baksınlar. Neler yapabilir, neyi getirebilir, ne kazandırır, ona göre de o hocayla çalışsınlar. Bu kadar mantıklı. Öbür taraftan insan haklarına da aykırı çünkü geliyorsun, kan uyuşmuyor. Sezona Sanica Boru Elazığsporla başladım. Büyük takımlarla maçlar oynamışım, evimde berabere kalmışım, seyircide tepki var. Futbolcular da gerçek performansını sergileyemiyor. O zaman senin bırakman gerekiyor.
     Şimdi bıraktım diye bir sezon boyunca bir daha çalışmayayım mı- Bu da diğer boyutu."
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Futbol: Spor Toto Süper Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER