GASKİden sayaç uyarısı

GASKİden sayaç uyarısı


GAZİANTEP (A.A) - GASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklığındaki ani düşüş durumunda su sayaçlarını koruma altına alması konusunda uyardı.
     GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, yaptığı yazılı açıklamada, su sayaçlarının donma ve patlama risklerine karşı vatandaşların gerekli önlemi almalarını istedi.
     Uslusoy, şunları kaydetti:
     Açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis çuval parçalarıyla sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması gerek. Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı varsa muhafaza sandıklarını talaşla doldurulması gerekir. Muhafaza sandığı içerisine gübre konulmaması gerekir, çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltır. Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşlarımıza, musluklarını çok az bir şekilde açık bırakarak sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemeli.
     Uslusoy, gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağını, gövdesi patlayan su sayacının ise tamir imkanının olmadığını belirtti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GASKİden sayaç uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER