Gaziantepte yılbaşı tedbirleri

Gaziantepte yılbaşı tedbirleri -Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların yeni yıla güven ve huzur içinde girmesi için güvenlik önlemlerini arttırdı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların yeni yıla güven ve huzur içerisinde girmesi için güvenlik önlemlerini arttırdı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yılbaşında Atatürk Bulvarı, Karagöz Caddesi, Elmacı Pazarı, Şehitler Caddesi, Üniversite, Ordu Caddesi, Başkarakol, İnönü Caddesi, Fevzi Çakmak Bulvarı, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı, Ali Fuat Cebesoy Bulvarı ve büyük alışveriş merkezleri civarında Yunus ve Güven timleri ile resmi ve sivil ekiplerin görev yapan, resmi ve sivil ekiplerin görev yapacağı belirtildi.
     Alışveriş merkezleri civarı, ana güzergahlar ile kavşaklarda trafik akışının sorunsuz şekilde sağlaması için gerekli tedbirlerin alınacağı, şehirlerarası otobüs terminali ve toplu taşıma araçlarının geçiş güzergahları ve hareket noktalarında denetimlerin arttırılacağı ifade edilen açıklamada, tedbirlere ilişkin şu bilgiler yer aldı:
     Alkollü araç kullanımı ve bunun sonucunda meydana gelmesi muhtemel trafik kazalarının önlenebilmesi amacıyla sürücüler üzerinde gerekli denetimlerin yapılabilmesi için yeteri kadar personel görevlendirilecek. Sürücüsünün alkollü kullandığı belirlenen araçlar, araçta alkol almayan birisi bulunmaması halinde trafikten men edilecek. Sürücüler ve yolcuların, gidecekleri yerlere ticari araçlarla gitmeleri sağlanacak.
     Açıklamada, araçların trafikle ilgili müracaatlarının değerlendirilerek gerekli tedbirlerin alınması için 24 saat esasına göre nöbetçi amir ve memur görevlendirileceği, alınan bu önlemlere rağmen trafik kurallarına uymadığı ve araçlarında bulundurulması zorunlu olan araç ve gereçleri bulundurmadığı belirlenen araç sürücüleri hakkında gerekli yasıl işlem yapılacağı vurgulandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Emniyet Müdürü Ömer Aydın, vatandaşların kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız yapmamasını, emniyet kemeri takmasını ve hatalı sollama yapmamasını istedi.
     Aydın, araç kullanırken cep telefonuyla görüşmeme, alkollü araç kullanmama gibi hayati önem arz eden trafik kurallarına uymanın önemini vurgulayarak, vatandaşların alınan önlemlere rağmen karşılaştıkları olumsuzlukları 155 Polis İmdat hattına bildirmelerini istedi.
     Aydın, tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak, 2013 yılının huzur ve güven ortamında geçmesi temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte yılbaşı tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER